24.02.14 – BARCELONA • Barcelonès

Barcelona inaugura el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau

0
90

Les obres han tingut com objectiu reforçar l’estructura i els fonaments dels pavellons, alguns amb més de 100 anys d’història i amb risc d’esfondrament, respectar-ne la idea original de Domènech i Montaner, i adequar-los a la nova utilitat.


Foto de grup.
Després de cinc anys de rehabilitació, les obres del recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau s’han inaugurat, aquest dilluns, amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, la vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Viviane Reding, la ministra de Foment, Ana Pastor, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres autoritats.
En les seves intervencions, els representants institucionals han remarcat que la rehabilitació és fruit del treball conjunt entre administracions. Així, del cost total de les obres (107 milions d’euros), gairebé el 40% del pressupost l’ha aportat la MIA, de la qual formen part la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Capítol Catedralici. A més, la Diputació de Barcelona, el Govern i el consistori han aportat uns 6,2 milions més; el Govern espanyol uns 20 milions, i els fons FEDER de la Unió Europea han aportat 17 milions més. 
Les obres han tingut com objectiu reforçar l’estructura i els fonaments dels pavellons, alguns amb més de 100 anys d’història i amb risc d’esfondrament, respectar-ne la idea original de Domènech i Montaner, i adequar-los a la nova utilitat. Així, s’han millorat els aïllaments i el cablejat, s’han desmuntat estructures fetes ‘a posteriori’ de les obres inicials i s’ha intentat aprofitar els espais sense que la visibilitat de sostres i vidrieres en quedés perjudicada. 
Entre els espais més rellevants destaquen el pavelló d’Administració, amb l’antiga sala d’actes Lluís Domènech i Montaner i noves sales d’actes i auditoris, la Sala Hipòstila, els túnels subterranis que connecten els pavellons, amb un quilòmetre de longitud, o l’Arxiu Històric de l’hospital.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.