20.11.12 – LLEIDA • Segrià

Batalla (CiU) assegura que un procés “cívic, transparent i democràtic” com el que engega Catalunya “serà escoltat i respectat per Europa”

0
246

El cap de llista per Lleida rebutja els "discursos de la por" d’altres formacions i remarca que Europa que es va crear "per esvair les pors i afermar la democràcia"


El cap de llista de CiU per Lleida a les eleccions al Parlament, Albert Batalla,amb el secretari d’organització de la Federació de CDC de les comarques de Lleida, Josep Gabarró, a la plaça Eurpoa de Lleida.

El cap de llista de CiU per Lleida a les eleccions al Parlament, Albert Batalla, s’ha mostrat convençut que un procés fet "de forma cívica, transparent i democràtica com és el procés que farà Catalunya en els pròxims temps, serà escoltat i respectat per Europa, que hi haurà de donar una solució política". Responent així als "discursos de la por" que empren altres formacions, el candidat nacionalista ha volgut deixar clar que aquest camí que engega Catalunya "amb il·lusió i voluntat de fer història i de construir un estat propi està molt vinculat a allò que Europa ha fet durant molts anys, aprofundir en la democràcia i treure les pors". Per Batalla, "la democràcia ho pot tot i la voluntat d’un poble i de 7,5 milions d’europeus, també".
El cap de llista de la federació per Lleida ha escollit de forma simbòlica per fer campanya aquest dimarts la plaça Europa de Lleida. En aquest indret, Albert Batalla ha manifestat "la confiança, la voluntat i la il·lusió" de Convergència i Unió (CiU) per explicar a la ciutadania que els catalans "som europeus i ho continuarem sent". Per això, el candidat nacionalista ha rebutjat tots aquells "discursos de la por" que arriben d’altres partits, sobretot del PPC, i "que auguren per Catalunya un apocalipsis que, entre altres coses, suposaria marxar o ser expulsats d’una Europa que es va crear per esvair les pors i afermar la democràcia.  
Per Batalla, el procés que engega Catalunya "amb il·lusió, força, voluntat de fer història i de construir un estat propi està molt vinculat a allò que Europa ha fet durant molts anys, aprofundir en la democràcia i treure les pors". Davant aquest repte que té el país d’ara endavant i "sent conscients que tenim un sentiment dins la Unió Europea (UE), dins la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i dins el continent europeu" , el cap de llista de CiU s’ha mostrat convençut que "Europa haurà de donar una solució política a aquest procés democràtic de 7,5 milions d’europeus, fet per aquesta vella nació d’Europa". 
Des de CiU, defensen que un procés "fet de forma cívica, transparent i democràtica com és el procés que farà Catalunya en els pròxims temps serà escoltat i respectat per Europa". A més, Batalla s’ha mostrat convençut que hi haurà una solució política, "que el president de la Generalitat i les institucions europees trobaran perquè Catalunya continuï estant a la UE". 
Des de fa molts anys la construcció europea "només ha sumat i mai s’ha expulsat ningú", ha defensat. En aquest sentit, Batalla ha explicat que quan era petit la Unió Europea només estava formada per 12 estats mentre al juliol del 2013 ja comptarà amb 28, amb la incorporació de Croàcia. Apel·lant al respecte a la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya,  Batalla ha demanat a aquells que utilitzen els "discursos de la por" que es posin a treballar per com el país pot expressar-se democràticament sobre quina és la seva voluntat política i per com anar cap a l’estat propi i assegurar que aquest estat propi "estigui vinculat a un projecte de pau i democràcia, com el que sempre ha representat Europa".

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.