SANT JOAN DESPÍ • Baix Llobregat

Belén García, nova alcaldessa de Sant Joan Despí

0
2548

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha escollit Belén García com a nova alcaldessa de la ciutat en una sessió extraordinària celebrada aquest divendres 8 d’octubre. La socialista Belén García ha obtingut el suport de la majoria absoluta del Ple, 13 vots de 21, i substitueix Antoni Poveda, que va renunciar al càrrec la setmana passada.

La sessió extraordinària ha tingut lloc al Teatre Mercè Rodoreda. Belén García ha rebut el suport del seu partit, el PSC, amb 11 regidors i regidores, i de SJDEnComú, amb dos regidors. També han presentat candidatura Josep Bracons (ERC-AM), que ha obtingut quatre vots; José Luis Cerro (Cs), dos vots; Rafael Roldán (Podemos), un vot, i Jordi Elías (JxSJD), un vot. 

El Ple municipal d’elecció de la nova alcaldessa ha comptat amb l’assistència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; del vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón; de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; i del secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Pepe Álvarez, entre altres personalitats.

Les persones, el medi ambient i el feminisme, eixos prioritaris

Durant el seu discurs de presa de possessió, la nova alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha expressat el seu compromís de “treballar sempre amb la mà estesa a tothom pel progrés del nostre poble”“La ciutat per la qual treballaré ha de donar seguretat, qualitat de vida, espai perquè cadascú es pugui desenvolupar, i serà una ciutat que no deixarà ningú enrere. Per això, les persones i el medi ambient seran les meves prioritats”, ha manifestat García, que també ha expressat el seu “compromís amb el feminisme”.

Experiència de gestió i valors socials

Belén García era fins ara la coordinadora del Govern, primera tinenta d’alcaldia i presidenta de l’Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, a més de portaveu del grup municipal del PSC. Al llarg de la seva trajectòria com a regidora de l’Ajuntament de Sant Joan Despí també ha estat presidenta de l’Àrea de Serveis a la Persona i regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació i d’Educació i Família.

La nova alcaldessa de Sant Joan Despí va néixer el 1963 a Astúries i tres anys després es va traslladar a la ciutat. Pedagoga de professió, és llicenciada en Ciències de l’Educació. En l’àmbit laboral, és funcionària del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i ha treballat, tant en l’àmbit públic com en el privat, com a formadora i orientadora laboral, així com en l’àmbit de les persones amb diversitat funcional.

La justicia social, els drets de les persones i la igualtat han estat sempre presents en la seva vida, sent sòcia i participant activa a diferents entitats, com ara la Creu Roja, l’Associació contra el càncer de mama de Sant Joan Despí (Dacma) o l’Associació de dones progressistes de Sant Joan Despí, de la qual en fou sòcia fundadora. 

Belén García és membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), on ostenta el càrrec de primera secretària de l’agrupació local de Sant Joan Despí, i militant del sindicat UGT, on va ser secretària d’organització del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.