BLANES • Selva

Blanes viatjarà al principi dels temps el proper cap de setmana amb les II Jornades Romanes Blanda-Blandae

0
1603

Espectacles de gladiadors, tallers infantils, visites guiades, danses, xerrades i el sopar arran de mar Emplatja’t amb ‘La Salseta del Poble Sec’ tindran lloc del 23 al 25 de setembre

A Blanes tothom està preparant-se per poder gaudir el proper cap de setmana de la segona edició d’un esdeveniment que promet repetir i superar l’èxit de l’any passat. Són les II Jornades Romanes Blanda-Blandae -el nom originari de Blanes en temps dels romans-, que es posaran en marxa la tarda del proper divendres i s’allargaran durant tot el cap de setmana, és a dir: del 23 al 25 de setembre.

L’accés al recinte firal és gratuït, i hi haurà entreteniments per a un públic prou variat i per gaudir amb tota la família: combats de gladiadors, visites al Jaciment Romà d’Els Padrets, xerrades històriques, danses, campaments, espectacles musicals, de foc i pirotècnia, tallers infantils, un mercat, etc. Tot un seguit d’activitats que ajudaran a experimentar blanencs i visitants la sensació d’haver retrocedit segles enrere per reviure els costums i tradicions de la societat romana que fa més de 2.000 anys existia realment aquí mateix.

En aquesta ocasió, a més a més, també es completarà la variada activitat que hi haurà al llarg de totes les jornades, matí i tarda, amb un esdeveniment amb identitat pròpia que tindrà lloc la tarda-vespre del dissabte. Es tracta de la III Festa de l’Emplatja’t, un sopar estiuenc arran de mar a base de menjar a la brasa elaborat per diferents establiments blanencs, amb un al·licient encara més especial: un concert de l’autèntica orquestra ‘La Salseta del Poble Sec’ a les 10 de la nit.

La segona edició de les Jornades Romanes Blanda-Blandae inclouran diverses novetats. Una de les més destacades és que ocuparà una major superfície al Passeig de Mar per incloure nous atractius. També s’ha modificat la situació d’un dels seus principals punts d’interès: l’escenari arran de terra dels espectacles, ubicat a l’altra extrem del recinte firal respecte on estava l’any passat.

També s’ha ampliat el recinte firal per la part del darrera del Banc dels Músics, on hi haurà un Campament de l’Època Visigoda. Les activitats s’allotjaran en quatre espais diferents. El més destacat serà el del Passeig de Mar, on hi haurà una 20ena de parades, dos campaments, tallers infantils davant el Banc dels Músics i la zona d’actuacions. Altres dos espais seran el Jaciment Romà d’Els Padrets, on es faran visites guiades, i la Sala de Plens, on hi haurà dues xerrades històriques. Per últim, la quarta localització serà a la sorra, arran de mar, on es farà el III Emplatja’t.

Les II Jornades Romanes Blanda-Blandae estan organitzades per l’Ajuntament de Blanes –principalment pel Departament de Promoció de la Ciutat amb el suport d’altres àrees de govern- conjuntament amb Aestus, la Legió V Macedònica de Blanes, Sabors Catalans, i l’Associació Cultural Clan del Cuervo de Ciudad Real. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.