18.02.16 – CALELLA • Maresme

Campanya de conscienciació a Calella sobre les bosses de plàstic gratuïtes al petit comerç

0
89

‘Les bosses de plàstic no són gratis, que no les pagui el medi ambient’ és l’eslògan de la campanya 

S’inicia a Calella la campanya “Les bosses de plàstic no són gratis, que no les pagui el medi ambient”. Amb aquesta campanya, s’anima als ciutadans a utilitzar elements alternatius per transportar els productes que comprin. Es tracta d’un període d’adaptació i de conscienciació mentre l’acord, entre l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el sector comercial per fer pagar als clients les bosses de plàstic d’un sol ús, s’introdueix a la normativa.
L’ARC ha creat un cartell per tal que les botigues el puguin penjar i iniciar així el procés d’informació a la ciutadania sobre la prohibició de la distribució gratuïta de bosses de plàstic a Catalunya, amb el missatge “Les bosses de plàstic no són gratis, que no les pagui el medi ambient”. 
 
Per al director de l’ARC, Josep Maria Tost, "aquest acord és fruit del consens i el diàleg amb els comerciants", que "són conscients que la bossa és un producte i s’ha de fer pagar" i que "permetrà que Catalunya torni a ser pionera en matèria ambiental". Amb l’acord, emmarcat en l’anomenat Pacte per la Bossa, Catalunya s’avança a la decisió europea de prohibir la gratuïtat de les bosses de plàstic de nanses abans del 2018. 
 
El Pacte per la Bossa, signat el 2009, és un pacte sense precedents entre el Govern de la Generalitat i totes les organitzacions de la distribució i la fabricació amb presència a Catalunya i l’Estat que va establir per primera vegada un marc de col·laboració per reduir el consum bosses de nanses d’un sol ús en un 50% l’any 2012. L’objectiu es va assolir amb escreix, i es va passar de les 327 bosses anuals per càpita a les 156. El comportament desigual entre els diversos sectors comercials, però, van fer plantejar la necessitat d’un consens de totes les parts. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.