08.06.18 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Carmela Fortuny (PDeCAT), nova alcaldessa de Sant Cugat

0
122

Ha estat escollida aquesta tarda en un ple municipal extraordinari en què Mercè Conesa ha renunciat a l’alcaldia

La nova alcaldessa ha establert un full de ruta basat en 4 eixos: el desenvolupament econòmic, el progrés social, l’entorn urbà de qualitat i la cultura innovadora


Moment de la presa de possessió durant el ple extraordinari. Aj. Sant Cugat.
Carmela Fortuny i Camarena (1968) ha estat designada aquesta tarda alcaldessa de Sant Cugat del Vallès. És la sisena persona que ocupa aquest càrrec a l’Ajuntament en la present etapa democràtica. La presa de possessió ha tingut lloc en un ple extraordinari en què Mercè Conesa ha renunciat a l’alcaldia.
Llicenciada en Ciències de l’Educació i Màster en Gestió Pública, Carmela Fortuny va ser tinent d’alcalde de Serveis a la ciutadania (2007 a 2011) i directora general al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Va iniciar el present mandat, el juny de 2015, ocupant la tinència d’alcaldia de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat.
La nova alcaldessa ha agraït la confiança del ple i especialment de Mercè Conesa, de qui ha dit que ha estat “l’alcaldessa de l’escolta activa, sensible a totes les mirades, dialogant i, a la vegada, ferma en els teus principis i conviccions”. Fortuny també ha destacat que la principal preocupació de Conesa “ha estat sempre el benestar dels veïns i veïnes”.
Així mateix, Fortuny ha subratllat que agafa el relleu de l’alcaldia “amb molta il·lusió i alhora amb un ferm compromís: donar continuïtat al projecte de l’equip de govern”. També ha establert les línies mestres de la seva actuació al capdavant de la institució: “tenim un full de ruta, el PLA D’ACCIÓ MUNICIPAL, sorgit de la reflexió i la voluntat de l’equip de govern basat en 4 eixos: el desenvolupament econòmic; el progrés social; un entorn urbà de qualitat; i una cultura innovadora”.
En aquest sentit, ha detallat algunes de les actuacions concretes que es duran a terme durant el proper any, com per exemple “finalitzar i posar en funcionament les inversions en marxa (Institut Leonardo da Vinci, escola La Mirada, La Unió, Can Quitèria, noves promocions d’habitatge públic…); posar les bases dels equipaments que han de venir, com la futura Biblioteca; seguir amb atenció les polítiques socials perquè encara hi ha gent que no ha notat la millora de la situació econòmica; aprofundir en les polítiques mediambientals per millorar la qualitat de l’aire (mobilitat sostenible, ciutat intel·ligent….) i preservar definitivament Torre Negra”.
Finalment, Fortuny també ha remarcat que “des del món local, des dels pobles, des de les ciutats,  hem treballat i treballarem, també, per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica d’una nova república”. En aquest punt ha tingut paraules de record pels presos polítics, especialment per a Raül Romeva, ciutadà de Sant Cugat.
Mercè Conesa s’acomiada de l’alcaldia
Per la seva banda, Mercè Conesa s’ha acomiadat “tenint la satisfacció de la feina feta” i remarcant que “Sant Cugat avui és una de les ciutats de Catalunya líder en qualitat de vida, en dinamització econòmica i en equilibri social”. Així mateix ha recordat que el seu compromís sempre va ser complir un màxim de dos mandats (8 anys) a l’alcaldia i ha explicat que el seu proper repte professional serà dirigir el Port de Barcelona.
Conesa també ha tingut paraules d’agraïment per la feina feta a l’equip de govern, als treballadors municipals i als grups municipals que conformen el ple. En el seu discurs de comiat, Conesa ha repassat la seva etapa al capdavant de l’Ajuntament (desembre 2010-juny 2018) i ha posat èmfasi en l’aposta per les polítiques econòmiques, socials i ambientals del seu govern.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.