24.10.12 – CASTELLBISBAL • Vallès Occidental

Castellbisbal estrena una ordenança d’activitats pionera que simplifica la creació de nous negocis

0
178

La nova ordenança es combina amb una important reducció de les taxes d’obertura d’activitats, que en alguns casos s’abarateixen més d’un 80%.
 

Castellbisbal és un dels primers municipis de Catalunya que ha aprovat una ordenança  destinada a simplificar i aclarir els tràmits d’obertura i funcionament de totes les activitats que emprenedors i empreses exerceixen al municipi, en funció del seu grau d’afectació potencial al medi ambient i del seu risc d’incendis.

La nova ordenança, en vigor des del passat 8 d’octubre, és un dels resultats d’un projecte de col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal amb la Diputació de Barcelona, el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, la Generalitat i l’Ajuntament de Castellar del Vallès, que ha permès, entre d’altres, la redacció d’un text refós d’ordenança tipus que serveixi per a tot Catalunya i que està a punt de ser publicada. Castellbisbal s’ha avançat, però, a la seva publicació oficial i és, per tant, un dels dos municipis pilots en l’aplicació d’una ordenança pionera, que resol coordinadament el control de les activitats tant des del punt de vista de prevenció d’incendis com ambiental.
 
Una de les novetats més significatives de l’Ordenança d’intervenció municipal ambiental i de prevenció i seguretat en matèria d’incendis és que es simplifiquen considerablement els tràmits per donar d’alta un negoci tipus botiga, que, combinat amb la reducció important que s’ha aprovat de les taxes d’obertura d’activitats, fa que aquest tràmit, per exemple, s’abarateixi més d’un 80%. Fins fa poc el cost per posar en marxa un local al municipi era d’uns 1.089 €, una xifra que amb la nova ordenança es redueix a uns 200 €, aproximadament. A més, en segons quins casos, es poden aplicar bonificacions de fins al 90%, de manera que el cost final de la taxa pot rebaixar-se fins a tan sols 20 €.
 
De moment, els tràmits de l’ordenança s’han de fer presencialment a l’Ajuntament però la voluntat és que en un futur immediat es puguin fer també telemàticament.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.