Un carrer inundat per aigua. Foto: REUTERS

Regió 7
Barcelona • Barcelonès

Catalunya avisa 705.000 veïns de zones inundables: «No descartem episodis com els de Grècia»

0
2799

El Servei Meteorològic dona per fet que hi haurà episodis de precipitacions intenses, torrencials i difícils de predir aquesta tardor

Arriba la tardor i el risc d’inundacions, amb l’arribada de les pluges, augmenta. És en els pròxims mesos quan se solen succeir les activacions del pla Inuncat. El Servei Meteorològic de Catalunya dona per fet que hi haurà episodis de precipitacions intenses, torrencials i difícils de predir. Davant aquesta situació, Protecció Civil ha reavaluat el risc d’inundació fluvial i crida a l’autoprotecció, sobretot a les 705.000 persones que viuen, treballen i es desplacen per zones vermelles.

«Es tracta d’un 9% de la població. Els demanem que siguin conscients de la seva situació i que s’allunyin dels rius, les rieres i els passos subterranis. Ha d’augmentar la cultura de l’autoprotecció», assegura la directora de Protecció Civil, Marta Cassany. Dins d’aquestes 705.000 persones en perill, hi ha 110.000 habitants de Catalunya que viuen en llocs de risc molt elevat.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.