¿Com implementar una transició circular a la teva ciutat? El Circular City Center pot ajudar

0
3606

Les ciutats poden ser clau per impulsar el canvi circular. És per això que el Banc Europeu d’Inversions ha creat una competència i un recurs específics només per a les ciutats: el Centre Circular de la Ciutat. El seu objectiu és donar suport a les ciutats de la UE en la seva transició a l’economia circular.
El Circular City Center (C3) es va posar en marxa l’octubre de 2021 i actualment es troba en fase pilot. Aquest és un gran recurs per a les ciutats que busquen abordar molts dels problemes lineals amb què lluiten avui dia i fer que les seves ciutats siguin més regeneratives, resilients, netes, habitables i atractives tant per als ciutadans com per a les empreses.

El C3 dóna suport a les ciutats en aquest esforç mitjançant:

  • Compartir recursos i informació pràctica per donar suport a l’acció circular a nivell de ciutat
  • Oferir assessorament de ciutat circular per donar suport a les ciutats en la seva transició circular
  • Sensibilitzar sobre les oportunitats rellevants d’assessorament i finançament per a projectes circulars
    El Centre s’ha creat amb el suport de la Comissió Europea a través de l’European Investment Advisory Hub per avançar en l’acció circular a les ciutats, inclosa la facilitació de l’accés a l’assessorament i el finançament de projectes circulars.

Per a qui és?
Si sou una ciutat, podeu rebre assessorament i suport gratuïts per iniciar o continuar la seva transició circular a través de l’assessorament de ciutat circular C3
Si ets promotor de projectes públics, pots rebre assessorament gratuït sobre com dissenyar i posicionar millor els teus projectes per accedir al finançament. Els promotors del sector privat que treballen amb i per a les ciutats també es poden beneficiar d’aquest suport.
Qualsevol persona interessada en el tema de la ciutat circular pot accedir a coneixements, recursos i eines útils per donar suport a les seves iniciatives circulars, projectes o activitats de ciutat.

Començant
Per obtenir més informació sobre les ciutats circulars i els avantatges de la transició circular, visiteu la secció Context ciutat circular a la Guia de finançament de la ciutat circular.

Orientació

Per començar en el tema, consulta els documents d’orientació que la iniciativa ha desenvolupat específicament per a les ciutats:

Estudis de casos

Per obtenir informació sobre les iniciatives de la ciutat circular actuals i passades, visiteu la secció d’estudi de cas a la Guia de finançament de la ciutat circular. Els estudis de cas il·lustren diferents aplicacions pràctiques de l’economia circular a les ciutats i cobreixen moltes activitats i sectors diferents, des de l’entorn construït fins al reciclatge de tèxtils.

Seminaris web

Si esteu interessats a aprendre més, assegureu-vos d’unir-vos al proper seminari web, “Una guia per a la circularitat en l’entorn urbanitzat” el 19 de gener.

Aquest seminari web és el quart d’una sèrie de seminaris web amb l’objectiu de crear un fòrum d’intercanvi de coneixements, informació i experiències que pugui donar suport a l’acció circular a nivell de ciutat. Podeu consultar els seminaris web anteriors:

Seminari web C3 1, 1 de febrer de 2022: els 15 passos per iniciar la transició circular d’una ciutat
Webinar C3 2, 17 de maig de 2022: Accions i solucions circulars de la ciutat
Seminari web C3 3, 5 d’octubre de 2022: L’estratègia de la ciutat circular: una guia per a la transició circular a les ciutats

Estigues al dia i posa’t en contacte!

Per obtenir més informació sobre el desplegament dels recursos i serveis de C3, estigueu atents a la seva pàgina o envieu un correu electrònic a C3@eib.org.

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.