Església de Santa Maria de Sanaüja, a la Segarra. Foto: DEPARTAMENT DE CULTURA.

El Punt Avui
Barcelona • Barcelonès

Comença la rehabilitació de l’església de Santa Maria de Sanaüja

0
18

Sanaüja, a la Segarra, ha començat les obres de rehabilitació de les cobertes de l’església de Santa Maria. L’actuació forma part del programa Temps de Gòtic del Departament de Cultura i la Fundació la Caixa, al qual, en aquesta ocasió, s’hi ha sumat el Bisbat d’Urgell, com a titular del monument.

Els treballs consisteixen en la reconstrucció de la doble coberta del temple, que havia creat una zona de golfes on s’abocaven les aigües pluvials. Les intervencions permetran l’accés dels visitants a la planta sota coberta de la nau principal i aportaran una millor interpretació del monument i del seu entorn. Les obres compten amb una inversió de 300.000 euros i està previst que s’allarguin cinc mesos.

Originalment, l’església estava coberta per una teulada a doble vessant formada per lloses de pedra, sobre la qual, s’estima que cap al segle XVIII, es va construir una altra coberta de teula que s’allarga sobre les cúpules del transsepte.

Aquesta última coberta de teula, que forma una zona de golfes amb la teulada original, s’allarga sobre les cúpules del transsepte amb una solució que aboca les aigües a l’interior d’aquestes golfes. Això ha provocat una degradació a les cobertes laterals, amb teules trencades o remogudes, aparició d’elements vegetals, i una incorrecta expulsió de les aigües pluvials.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.