Diàlegs alcaldes.eu – “Capitals connectades: diàleg d’anada i tornada entre les grans ciutats”

0
1991

Diàlegs alcaldes.eu en el marc de l’International Mobility Congress 2022

25 d’octubre de 2022
9:45 hores
Hotel Melià Sitges

——- La inscripció al col·loqui dona accès gratuït al Congrès ——
Confirmacions per estricte ordre d’arribada i places molt limitades

Persona de contacte: Sílvia Sànchez
ssanchez@alcaldes.eu
Tel: 667 665 866

Ponents confirmats

  • Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona (2011-2015), Conseller de la Presidència de la Generalitat (1996-2000), Conseller de Sanitat (1988-1996)
  • Prof. Pedro Nueno, Professor de l’IESE, Arquitecte Tècnic, Enginyer Industrial, Doctor en Direcció d’Empreses per la Harvard Business School i Fundador i President Honorari de la China Europe International Business School (CEIBS)

Al llarg de la història, les ciutats han estat les grans proveïdores d’aixopluc, treball i activitat econòmica. També han permès la interacció humana, la innovació i la civilització. Sense les ciutats no podríem entendre el passat ni, potser, el futur de l’espècie.

Les dades del Banc Mundial diuen que la tendència a la concentració humana en les ciutats és un fenomen que no s’atura. Actualment, un 50% dels habitants de la Terra ja hi viuen. El 2050 es calcula que serà un 70% de la població.

I, un fet rellevant és que, a l’igual que els països, les ciutats connecten i col·laboren entre elles per riquesa. Les infraestructures de comunicacions i telecomunicacions han fet possible l’intercanvi de grans quantitats de béns i serveis i el progrés recíproc.

Però, què passa si els fluxos són immaterials? Què passa si el que es comparteix són les idees, la innovació, el disseny, els models de gestió, els valors democràtics o les visions de grans projectes econòmics i socials? Quines són, i com són, les xarxes de comunicació que permeten traslladar tot aquest valor intangible? I, des d’un punt de vista de gestió, com es poden optimitzar? Depenen només de la tecnologia, o hi ha d’altres factors concurrents?

En el marc del International Mobility Congress 2022, alcaldes.eu us convida a una reflexió sobre una mobilitat que no és material i que no exigeix ni carreteres, ni vehicles, però que, igualment, connecta ciutats i persones, afavorint futurs sostenibles i desitjables. Parlem del diàleg, del reconeixement i de l’entesa de les ciutats.

En el panel comptarem amb persones experimentades en la gestió política de grans metròpolis. Els demanarem la seva perspectiva sobre com es creen i aprofiten les oportunitats de col·laboració les demés ciutats. També comptarem amb veus del món acadèmic que han reflexionat sobre la manera en què les ciutats d’arreu del món interactuen i els resultats que aconsegueixen.

Serà un diàleg entre la gestió municipal i l’acadèmia que aspira a donar claus de lectura de les relacions entre les ciutats i la mobilitat de molts intangibles. Però, sobretot, per ajudar-nos a pensar en futurs millors. Qüestions com la transició digital o energètica, el canvi climàtic, la col·laboració público-privada, els drets humans, o el progrés de la tecnologia, entre d’altres, són temes de molt probable aparició en el debat.

Objectiu

En el marc de l’IMC 2022, alcaldes.eu us proposa un diàleg sobre una mobilitat que no és necessàriament física, en tant que permet l’intercanvi de valors tan intangibles com la creativitat, la innovació, els valors i els grans projectes comuns. Comptarem amb ponents de primer nivell i ampla experiència en el lideratge de grans ciutats i en l’estudi dels països, les organitzacions i les persones, des d’una perspectiva de gestió.

Veure fulletó

  • Si les carreteres, els vaixells i els camions serveixen per transportar mercaderies, quines són les xarxes de comunicacions que transporten intangibles entre les ciutats?
  • Quins són aquests intangibles? Quina importància poden tenir, per a les ciutats d’avui i demà, els intercanvis d’idees, innovació i creativitat en l’econòmic i social?
  • Quins factors són potenciadors d’aquest intercanvi i quins l’obstaculitzen?
  • Quines experiències d’èxit pot explicar la ciutat de Barcelona en matèria de diàleg i col·laboració entre ciutats?
  • Quines experiències d’èxit es poden explicar de ciutats i regions d’arreu del món?
  • Quines expectatives hi ha sobre el diàleg entre ciutats, en un món que viu amenaçat pel canvi climàtic, la crisi econòmica o la guerra?
  • Què podem demanar als nostres representants municipals per propiciar més diàleg entre les ciutats?

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu és la plataforma transmèdia especialitzada en entrevistes i perfils a gestors municipals. Un aparador informatiu que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.