27.2.19 – BARCELONA • Barcelonès

Diputació de Barcelona i ajuntaments posen les bases per a la creació de la Xarxa d’Escoles Municipals d’Ensenyament Reglat

0
193

Es tracta d’un total de vuit centres de primària, secundària, batxillerat i formació professional, que apleguen prop de 6.000 alumnes, dels ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Mataró, Granollers, Santa Eulàlia de Ronçana, Cerdanyola, Pineda de Mar i Parets del Vallès.


Imatge de la jornada. Foto: DIBA.
La Diputació de Barcelona i set ajuntaments posen en marxa la constitució de la cinquena xarxa del sistema de Xarxes d’Escoles Municipals que la corporació ha constituït durant l’actual mandat: la d’Escoles Municipals d’Ensenyament Reglat.
Es tracta d’un total de vuit centres de primària, secundària, batxillerat i formació professional, que apleguen prop de 6.000 alumnes, dels ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Mataró, Granollers, Santa Eulàlia de Ronçana, Cerdanyola, Pineda de Mar i Parets del Vallès. 
Dimecres passat, a la Diputació de Barcelona, va tenir lloc la primera reunió amb els regidors i tècnics d’educació municipals. La trobada va comptar amb la presència del diputat d’educació, Rafael Homet. En properes reunions durant els mesos de març i abril es començarà a treballar en la redacció del Manifest d’adhesió i del futur Pla de treball. 
Els regidors i tècnics d’educació presents a la reunió van coincidir en  la necessitat i la importància dels centres municipals d’ensenyament reglat, ja que permeten acostar millor l’ensenyament obligatori a la realitat local, i són, a més, un bon banc de proves per connectar els ensenyaments dins i fora de l’horari lectiu.
Amb la creació d’aquesta cinquena xarxa es consolida el potent ecosistema educatiu local, i es tanca el cercle de Xarxes d’Escoles Municipals, formada per la xarxa d’escoles bressol, de persones adultes, d’educació especial, i de música i art. Entre totes apleguen prop de 600 centres amb 70.000 alumnes. Cal remarcar que el 78% dels municipis de la demarcació tenen escoles municipals. 
Els municipis participants són:
– Cerdanyola del Vallès: CEIP. Escola La Sínia
– Granollers: CEIP. Escola Municipal Salvador Llobet
– Granollers: IES. Institut Escola del Treball
– Mataró: IES. Institut Miquel Biada
– Parets del Vallès: CEIP. Escola Municipal Pau Vila
– Pineda de Mar: CEIP. Escola Sant Jordi
– Sant Sadurní d’Anoia: IES. Institut Escola Intermunicipal del Penedès ( inclou: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Sant Llorenç d’Hortons, el Pla del Penedès i Subirats).
– Santa Eulàlia de Ronçana: IES. Institut La Vall de Tenes
– Vilafranca del Penedès: IES. Institut de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.