13.3.19 – ROSES • Alt Empordà

El Consell Comarcal impulsa una jornada participativa per a la revisió del Pla Estratègic de desenvolupament econòmic de l’Alt Empordà

0
157

L’objectiu de les sessions va ser aportar noves idees i reflexions que permetin configurar un pla d’accions prioritàries adreçades a dinamitzar tant a nivell econòmic com ocupacional la comarca.


Imatge de la jornada. Foto: CCAE.
El passat dissabte, 9 de març, el Teatre Municipal de roses va acollir una jornada de treball on es va revisar el Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació a l’Alt Empordà. L’acte va comptar amb representants del món empresarial, social, educatiu, ocupacional i formatiu de la comarca i s’adreçà a marcar un pla d’accions per a la dinamització econòmica i ocupacional comarcals. 
El desenvolupament de la sessió estava estructurat segons el resultat  de quatre taules de treball celebrades prèviament dins els següents àmbits: ocupació, emprenedoria i empresa, agroalimentari i turisme.
Tant a les taules com a la jornada de dissabte, hi varen participar agents representatius dels diferents àmbits: empresarial, social, educatiu, ocupacional i formatiu; tant públics com privats de la comarca, convidats per les entitats promotores del pla estratègic: Consell Comarcal de l’Alt Empordà, els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Llançà, L’Escala, La Jonquera, Vilafant i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda i l’Associació Empordà Turisme.
L’objectiu de les sessions va ser aportar noves idees i reflexions que permetin configurar un pla d’accions prioritàries adreçades a dinamitzar tant a nivell econòmic com ocupacional la comarca. A partir d’una dinàmica oberta i flexible de treball, els participants varen contribuir amb noves aportacions en els diferents àmbits proposats.
A les conclusions finals de la jornada, una de les peticions que va sorgir va ser la necessitat que es garanteixi la realització de les accions proposades en el document definitiu de revisió del pla estratègic. Com a demanda prioritària dels participants, va constar que les accions que s’acordin han de ser viables i possibles d’executar amb els recursos endògens disponibles.
En aquest sentit, es va proposar la creació d’una comissió o òrgan representatiu, legitimat i consensuat pels principals agents del territori, que aprovi, acompanyi i validi l’execució de les accions.
La propera jornada participativa està prevista que es celebri el dia 25 d’abril. En aquesta jornada es presentarà un document provisional de diagnosi que serveixi per elaborar i consensuar el pla d’acció definitiu.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.