9.11.20 – BARCELONA • Barcelonès

El govern de la Generalitat es compromet a mobilitzar nous recursos als governs locals per superar la crisi

0
440

Foto: ACM.
El compromís del govern de dotar els ajuntaments amb 120 milions addicionals en un Fons de Cooperació Local extraordinari és la principal mesura que avui s’ha anunciat a la reunió que el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, han mantingut amb la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Alba Pijuan; i amb el president de l’ACM, Lluís Soler. 
A la reunió, que ha servit per parlar sobre les mesures de suport al món local per pal·liar els efectes de la Covid19, el govern català ha anunciat aquesta mesura d’ajut addicional al món local, que es repartiria en 20 milions els darrers mesos del 2020, 50 milions el primer trimestre del 2021 i els restants 50 milions per als següents mesos del 2021.
Els ajuntaments són l’administració que més ha destacat per la seva gestió col·laborativa, rigorosa i eficaç d’aquesta crisi ocasionada pel coronavirus. “Ja a l’inici de la pandèmia, al mes de març, des dels governs locals ens vam bolcar per donar resposta als greus problemes dels nostres veïns i veïnes. En aquell moment estàvem prou sanejats per afrontar aquestes primeres despeses; però malauradament la crisi ha anat a molt més i des dels ajuntaments no podem assumir ara aquestes despeses”, ha informat Alba Pijuan, vicepresidenta de l’FMC i alcaldessa de Tàrrega, en la roda de premsa posterior a la reunió. “Necessitem més liquiditat per enfortir les nostres estructures i garantir línies d’ajut social, sanitari i econòmic, i aquest fons addicional que avui ha anunciat el govern serà una eina útil per als governs locals per poder-ho afrontar”. En aquest sentit, ha recordat que des de l’FMC i l’ACM es reclamen 300 milions, però han agraït la partida, de fons propis de la Generalitat. Per part del govern també s’ha arribat al compromís de revisar les altres despeses dels altres departaments de la Generalitat.
En un altre ordre de coses, les entitats municipalistes han aprofitat la reunió també per recordar que fa mesos que reclamen que s’ingressi als ajuntaments el 85% dels ingressos de multes del primer estat d’alarma. La consellera Meritxell Budó ha garantit el compromís per trobar el mecanisme per fer-ho possible.

Font:

 Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.