16.01.18 – MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental

El govern municipal de Mollet proposarà incrementar el fons social per pal·liar els efectes de la pujada de l’aigua de la Generalitat de Catalunya

0
109

El govern municipal, se suma a l’oposició municipalista en contra de l’increment del preu de l’aigua que va fer públic la Generalitat de Catalunya el passat 30 de desembre el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Davant d’aquesta pujada del preu de l’aigua, el govern municipal proposarà una modificació de les Ordenances Fiscals de la Taxa de l’aigua buscant una fórmula esglaonada, de manera que es fomenti el consum responsable d’aquest bé bàsic i que no s’hagi de cobrir amb recursos públics, i per justícia ambiental, la despesa dels grans consumidors.
 
A més a més, el govern municipal, com a protecció de les famílies més vulnerables, mantindrà les bonificacions del 95% del rebut de l’aigua per raó de renda, i l’aplicació del barems de la Llei 24/2015 d’exclusió residencial i pobresa energètica. A més proposarà que al pressupost 2018, pendent d’aprovació, incrementi el fons social per tal de donar resposta a aquelles unitats familiars que no puguin pagar el seu rebut.
 
Per altra banda, els serveis jurídics de l’Ajuntament, estan analitzant possibles vies perquè Mollet s’oposi a la pujada del preu de l’aigua, juntament amb el món municipal. El govern municipal, ha apostat clarament durant 6 anys per una congelació impositiva de tots els impostos municipals, i és per això que no comparteix en absolut que la Generalitat de Catalunya no hagi fet el mateix. 
 
Cal remarcar, que la política de preus públics del govern municipal durant els darrers anys, ha situat Mollet com uns dels municipis on el preu de l’aigua que paguen els ciutadans és un dels més baixos de Catalunya.
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.