El nou edifici dels Amics del Ferrocarril de Martorell obre les portes al públic

0
51

El nou edifici de la Companyia de Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i Alacant (MZA) dels Amics del Ferrocarril de Martorell ha quedat inaugurat el passat dissabte 24 de setembre en una festa en què s’han donat a conèixer les noves instal·lacions als martorellencs. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat pels regidors Albert Fernández, Lluís Amat, Gerard Mimó, Belén Leiva, Elisabet Plaza i Andreu González, han fet suport a l’entitat en la nova seu, on ja s’hi pot apreciar tot el material amb què compta, les maquetes que està muntant i elements antics del transport ferroviari.

Inauguració edifici Ferrocarril

Amics del Ferrocarril de Martorell, que suma setanta socis, ha arribat al 70% del muntatge de la sala d’exposicions i a la meitat de la nova maqueta que, finalment, muntaran i exposaran en una de les sales del nou edifici. La seu que hi havia fins ara, ubicada a la plaça Maria Canela, servirà com a magatzem per a tot el que no cap al nou equipament.

El president de l’entitat, Xavi Montia, ha reivindicat el nou edifici com “un centre de divulgació del patrimoni ferroviari” i que estarà obert al públic perquè conegui amb tot tipus de detalls l’ofici de maquinistes i ferroviaris.

Inauguració edifici Ferrocarril

Les obres en l’edifici, que data dels anys 20 del segle XX, van començar l’estiu de 2021. Poc més d’un any després, s’ha restaurat i ha mantingut l’essència dels seus orígens. En aquest sentit, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha recordat que es tracta de l’edifici dels maquinistes, “en queden molt pocs i tenen més de cent anys”. A més, ha coincidit amb Amics del Ferrocarril de Martorell en assenyalar que obrir-lo al públic pot ser molt enriquidor.

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, ha destacat que “avui és un dia important per a Martorell”, posant en relleu la tradició ferroviària del barri de Can Carreras.

La jornada ha estat amenitzada per actors de l’Aula de Teatre de Martorell, que han representat una escena pròpia de la dècada dels anys 20, i l’han acompanyat la botifarrada i la sessió de cinema a la fresca.

Inauguració edifici Ferrocarril
Inauguració edifici Ferrocarril
Inauguració edifici Ferrocarril
Inauguració edifici Ferrocarril

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.