SANT CUGAT • Vallès Occidental

El passeig de Valldoreix passarà a ser el primer ‘carrer bici’ de Sant Cugat

0
3018

Els cotxes hauran d’apartar-se per cedir el pas a bicicletes i patinets, que hi podran circular en tots dos sentits

Aquest dimarts s’han iniciat les obres per convertir el passeig de Valldoreix en el primer ‘carrer bici’ de Sant Cugat. Aquest vial, de connexió directa entre el centre de la ciutat i el nucli de Valldoreix, passarà a prioritzar la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) en tots dos sentits. Els cotxes que hi circulin, només permesa direcció Valldoreix, hauran de cedir el pas a bicis i patinets.

La filosofia dels carrers bici, solució inspirada en experiències de països com Holanda o Bèlgica, és la de canviar l’habitual dominància del cotxe per convertir-lo en un convidat. La bicicleta pren el rol de vehicle dominant i el privat motoritzat l’hi ha de cedir el pas.

Per a facilitar que els cotxes cedeixin el pas, es crearan uns espais perquè puguin apartar-se i permetre el creuament amb les bicis i els patinets que circulin en sentit contrari. En aquests espais ‘apartadors’, de màxim 20 metres de llargada i situats com a molt cada 40 metres, no s’hi podrà aparcar. La velocitat màxima de circulació es restringeix a 20 km/h.

Aquesta solució s’aplicarà al passeig de Valldoreix entre els carrers dels Safareigs i de Cervantes. Al tram comprès entre Safareigs i Andana s’implantarà un carril bici segregat en calçada en contrasentit per connectar el ‘carrer bici’ amb l’estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils.

La durada prevista dels treballs, a càrrec de la Brigada Municipal, és d’una setmana. Fins ara, la configuració del passeig Valldoreix era d’un sol sentit de circulació per als vehicles, amb un carril d’estacionament. Les bicicletes, per tant, no el podien utilitzar per accedir al centre de Sant Cugat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.