El remodelat passeig de Catalunya de Martorell uneix barris i multiplica el seu ús social

0
181

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de l’exalcalde Salvador Esteve, els regidors de l’equip de govern i el president de l’associació de veïns de Buenos Aires, Ignacio Blàzquez, han inaugurat, el passat 27 de novembre la remodelació del passeig de Catalunya.

L’espai s’ha transformat en una gran rambla sense barreres arquitectòniques, amb més àrees de descans per a la gent gran, i més zones de joc infantil i d’espai verd.

Els parlaments inaugurals han tingut lloc a la plaça Rosa dels Vents, on s’hi han instal·lat uns plafons per recordar com era el passeig quan hi passava pel mig la trinxera de Renfe, així com la primera inauguració a càrrec de l’alcalde Esteve, el setembre de 1992. El grup d’animació familiar Rikus, els Gegants, Capgrossos i Bastoners de Martorell, han amenitzat la jornada, que ha clos amb la degustació de xocolata calenta per a tothom.

Inauguració passeig de Catalunya
Inauguració passeig de Catalunya

“Avui és un dia molt important per Martorell. Inaugurem un espai públic de 16.000 metres quadrats, que uneix els barris de Camí Fondo i Buenos Aires”. “Ara fa 30 anys, l’alcalde Salvador Esteve va inaugurar una gran obra. En aquell moment, de les més importants que s’havia fet mai a Martorell “. “Aquest poble ha evolucionat i és important recordar d’on venim per saber cap a on anem”.

“L’obra s’havia de posar al dia i fer-la encara molt millor. Amb el pas del temps, hi havia dificultats, barreres arquitectòniques i un amfiteatre amb un us social molt pobre”. “Les obres que fem són per tenir un poble més amable i més agradable. Sobretot als espais públics que és on hi confluïm tots. Volem sentir-nos cada cop una mica més orgullosos del nostre poble”, ha clos.

Inauguració passeig de Catalunya

Salvador Esteve ha recordat que “fa 30 anys es va fer una gran obra cobrint la trinxera de la Renfe, però les obres són com les persones, ens envellim”. “Segur que aquest equip de govern continuarà millorant el nostre poble i el nostre urbanisme, perquè els nostres fill i néts hi creixin de manera total, i per seguir sent l’enveja de tots els pobles de la comarca”.

“Penseu que tot el que es fa necessita molt d’esforç. Perquè les coses vagin endavant i bé, requereixen d’un gran equip i d’un gran lideratge. No us deixeu pas perdre l’alcalde que teniu”, ha remarcat Esteve.

La regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha recordat que “a la banda de Camí Fondo teníem unes barreres arquitectòniques que no facilitaven l’accés al passeig. Ara tot ha quedat molt més diàfan. Hem fet una rambla de vuit metres, per gaudir-la tots. Hem ampliat les zones verdes i els jocs infantils, i hem canviat tot el mobiliari urbà”.

“Volem donar les gràcies a l’associació de veïns de Buenos Aires, que han col·laborat amb nosaltres des del primer dia. Seguirem treballant per l’urbanisme al servei de les persones i perquè tinguem orgull de poble. Ara, entre tots, hem de mantenir aquest espai, l’hem de cuidar i respectar aquestes zones verdes”.

Inauguració passeig de Catalunya

El passeig de Catalunya compta ara amb una superfície de més 16.000 metres quadrats, amb 6.931 metres quadrats d’espai verd, on s’hi han plantat més de 3.000 flors i 70 nous arbres, tenint ara un total de més de 278 en tot el passeig. També disposa de zones infantils, 85 bancs i 30 cadires, nous fanals i tres fonts.

L’actuació, finançada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat a través d’una subvenció extraordinària, per la Diputació de Barcelona, i per l’Ajuntament de Martorell, ha permès incrementar l’espai de gaudi per als vianants, actualitzar les xarxes de serveis seguint criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica, i adequar la xarxa de sanejament i d’aigües pluvials.

També s’ha creat una nova plaça anivellada de 42 x 22 metres a l’extrem est del passeig, a l’alçada de Rosa dels Vents, amb jocs infantils i espai per a les terrasses dels dos bars que hi ha a la zona.

Inauguració passeig de Catalunya
Inauguració passeig de Catalunya
Inauguració passeig de Catalunya
Inauguració passeig de Catalunya

Properament, s’actuarà a l’avinguda Sant Antoni Maria Claret en el tram comprès entre l’avinguda de Germans Martí i la plaça de la Rosa dels Vents. Es doblarà l’amplada d’una de les dues voreres, s’afegiran arbres a aquest tram on no n’hi havia, mantenint els dos carrils d’aparcament en cordó i el carril central.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.