SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

Els horts urbans i socials de Sant Cugat, a punt a finals d’abril

0
364

Els dos projectes disposaran d’una superfície de cultiu de 800 m2 dividits en 14 parcel·les

Els treballs per a l’adequació dels horts del carrer Andana, davant de l’estació de FGC, avancen a bon ritme i podrien estar acabats la darrera setmana del mes d’abril. Aquestes obres permetran habilitar dos nous espais d’horts.

El primer, gestionat per l’àmbit de Serveis Socials de l’Ajuntament, es destinarà a la posada en marxa d’un projecte sociolaboral per a persones amb risc d’exclusió social, i, un segon espai, dedicat a horts urbans, que gestionaran diverses entitats de lleure de Sant Cugat (AEIG Berenguer el Gran, Esplai Sarau i Esplai Cel).

La superfície total d’ocupació és d’uns 1.500 m2, dividits en 14 parcel·les d’entre 50 i 60 m2, amb una superfície total de cultiu agrícola de 800 m2. A banda de la delimitació de les parcel·les de cultiu amb aportació de compostatge per millorar la fertilitat del sòl i posterior llaurat, les obres, amb un pressupost de 53.613,50€,  inclouen la construcció d’una font, la col·locació d’una caseta d’eines doble (per cadascun dels projectes), i la instal·lació del sistema de reg per tal de fer arribar l’aigua a les parcel·les de cultiu.

Formació en horticultura per a la inclusió social

El projecte que desenvoluparà Serveis Socials en aquest espai pren el nom d’’Andana’, no només per la referència al mateix carrer on es troben sinó també perquè el projecte s’entén com una ‘parada’ per treballar competències socials i prelaborals per tal d’augmentar l’autonomia social i laboral de les persones que hi participaran, així com afavorir els aspectes relacionals per teixir una xarxa de suport i d’ajuda mútua. Alguns dels i les participants del projecte ‘Andana’ continuaran la seva formació en el projecte ‘aTerra’ de Can Monmany.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.