Es formalitza el conveni per a la reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró

0
286

L’Ajuntament de Begues i la Diputació de Barcelona signen el conveni de reurbanització de la via, les obres de la qual és previst que comencin a principis de l’any vinent. L’actuació permetrà completar la transformació de l’antiga carretera en una nova avinguda més urbana, model de mobilitat més sostenible i equilibrada entre vehicles, vianants i bicicletes.

L’Ajuntament de Begues i la Diputació de Barcelona van signar divendres passat, 3 de setembre, el conveni de reurbanització de l’avinguda Torres Vilaró, en un acte que va tenir lloc al consistori beguetà i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Mercè Esteve, de la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, i del president delegat d’Infraestructures, Pere Pons.

L’acte, en el qual l’Ajuntament també va formalitzar la sol·licitud a l’ens supramunicipal del traspàs de la titularitat de l’avinguda, permetrà iniciar el projecte de transformació d’aquesta via en el seu tram urbà i en connexió fins a la Rectoria, seguint el traçat de l’antiga carretera. Ara s’engegarà el procés de licitació de les obres, les quals començaran previsiblement a principis del 2022.

L’objectiu de la remodelació de l’avinguda és el de millorar-ne la mobilitat i fer-hi compatible el trànsit de vehicles amb un ús més ciutadà, tot afavorint formes de mobilitat més sostenible. La intervenció també permetrà renovar tot l’enllumenat, soterrar les instal·lacions de telecomunicacions i els encreuaments de cablejat aeri, entre altres intervencions de millora.

El projecte compta amb un pressupost de 2.225.000 euros, dels quals l’Ajuntament aporta el 16% i la Diputació un 75% , més d’1,6 milions d’euros.  El 9% restant serà finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les obres, que tindran una durada aproximada d’uns deu mesos, actuaran sobre un traçat de gairebé dos quilòmetres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.