Es presenta la major coalició global de ciutats compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic

0
106

El Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia combinarà esforços i lideratge per tal d’accelerar lles actuacions locals envers el clima arreu. 
 
Les dues organitzacions capdavanteres mundialment envers el canvi climàtic i les iniciatives energètiques, el Pacte dels Alcaldes i el Compòsit d’Alcaldes, han anunciat la formació d’una nova iniciativa pionera globalment de ciutats i governs locals en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa única crearà la major coalició global de ciutats compromeses amb el lideratge climàtic, forjada sobre els compromisos de més de 1700 ciutats de 119 països i 6 continents, representant més de 600 milions d’habitants, aproximadament el 8% de la població mundial. El llançament del Pacte Global d’alcaldes pel Clima i l’Energia arriba sis mesos després de la històrica conferència a Paris sobre el canvi climàtic, on les ciutats foren veus crucials al definir i advocar per a un acord global fort, i suposa una resposta històrica i potent dels líders locals d’arreu envers l’urgent repte climàtic. 
 
El Vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, va dir que: “El Pacte dels Alcaldes  demostra que quan els alcaldes comparteixen un punt de vista sobre el futur de les baixes emissions de carboni i s’arremanguen, s’aconsegueixen resultats. Amb una visió bottom-up i propers a la ciutadania: principis que són el motor del Pacte Europeu. Tanmateix, aquesta es convertirà en la força del Pacte Global dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, una coalició que és veritablement única en l’escenari global. Mai abans tantes ciutats havien unit les seves forces, tot inspirant-se mútuament i comprometent-se a emprendre el camí col·lectivament cap a una societat resistent i amb baixes emissions de carboni“.
 
La nova iniciativa proporcionarà una plataforma comuna que oferirà conjuntament dades rellevants envers accions municipals sobre el clima i l’energia que ara s’envien al Pacte dels Alcaldes amb les plataformes que sustenten el Compòsit d’Alcaldes (Ciutats CDP i el Registre Climàtica de carboni), permetent realitzar una comparació dels èxits municipals amb altres ciutats i pobles d’arreu, i fent que siguin públicament accessibles a través de la nova web del Pacte Global dels Alcaldes, que serà presentada al gener del 2017.

*A text from the Covenant of Mayors.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.