05.08.16 – CALELLA • Maresme

Escollides les 5 propostes d’inversió a Calella dels Pressupostos Participatius 2016

0
92

Les propostes ciutadanes del Pressupostos Participatius estan dotades amb 90.000 euros i es votaran durant la Festa Major de la Minerva 

Ahir, el Consell Municipal de Convivència i Participació, format per 35 persones en total entre membres de les entitats i gremis de Calella i de persones designades per alcaldia, a més d’un representant de cada partit polític i diversos regidors de govern, van valorar quines són les propostes que passen a la fase final dels Pressupostos Participatius del 2016.
 
De les 12 propostes considerades viables en l’anterior reunió, el Consell Municipal de Convivència i Participació n’ha escollit cinc que se sotmetran a votació popular durant la Festa Major de la Minerva. Una d’elles és la millora de la xarxa de recollida d’aigües pluvials de la plaça Bertomeu Barceló, a la zona de l’edifici del Mercadona.
 
El Pressupost Participatiu del 2016 dóna una segona oportunitat a la plaça Catalunya, que ja va entrar en la convocatòria passada. La proposta veïnal consisteix en millorar l’enllumenat del sortidor d’aigua central, l’arranjament de la vegetació que el rodeja, la col·locació de nou mobiliari urbà i la renovació del parterre de sorra.
 
També es plantegen un seguit de millores al Camp de Futbol de Mar. La proposta passa per la instal·lació d’un marcador electrònic, la substitució de l’actual sistema d’enllumenat, la reforma integral de la zona de vestidors, i la col·locació d’un nou equip de megafonia i so.
 
Dotar Calella de la infraestructura per gaudir del patrimoni natural local és l’objectiu de la proposta presentada com Municipi Amic del Medi Ambient. Consisteix en la senyalització, mitjançant panells i faristols informatius, de zones de valor mediambiental dins el terme municipal o d’espècies d’arbrat; a més d’espais específics de vegetació de platja.
 
La creació d’un espai de jocs d’aventura dins el Parc Dalmau, que passaria per la col·locació d’elements a la zona de la pedrera, tanca el bloc de les cinc propostes finalistes.
 
Les votacions es faran durant els dies de Festa Major de la Minerva, amb urnes mòbils, i el resultat establirà l’ordre de prioritat de la seva execució. A més, com a novetat d’enguany, hi haurà un punt de votació a la Fira de Calella i l’Alt Maresme.
 
En total, el consistori destina 190.000 euros als pressupostos participatius. 90.000 a escollir un entre dos grans projectes de ciutat que proposa directament l’Ajuntament, 90.000 euros són de les propostes ciutadanes i el 10.000 euros restants es destinaran als pressupostos participatius de l’àrea de joventut.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.