Tarroja de Segarra • Segarra

Inauguració del consultori local de Tarroja de Segarra

0
714

Pertany a l’ABS de Guissona i donarà servei a 400 persones de poblacions com el Llor, Bellveí, Torrefeta, Concabella i Hostafrancs

Lleida, 24 de març de 2023

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, i de la diputada Rosa Perelló, ha presidit aquest divendres l’acte d’inauguració del consultori local de Tarroja de Segarra.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Tarroja de Segarra, Immaculada Secanell Viladot; el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Raül Llevot Pérez, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch. Durant l’acte s’ha fet el descobriment d’una placa commemorativa i s’han visitat les instal·lacions.

Es tracta de la rehabilitació d’un espai per a consultori a la planta baixa d’un edifici singular de pedra, que està situat davant del consultori actual. Aquest es troba en forma precària. La rehabilitació ha permès fer dos 2 consultes, una sala d’espera i un lavabo.

Pertany a l’ABS de Guissona i donarà servei diari al voltant de 400 persones de poblacions com el Llor, Bellveí, Torrefeta, Concabella i Hostafrancs.

Joan Talarn ha dit, durant la seva intervenció, que “disposar de bons serveis en matèria de salut és una de les claus per evitar que algunes famílies marxin, d’aquí que s’estan multiplicant arreu les inversions municipals que tenen a veure amb el manteniment del benestar saludable de les persones”. Ha recordat que “l’Àrea de Salut Pública de la Diputació suposa un 15% del pressupost d’enguany, amb 23,5 milions d’euros”, i que “hem generat un nou Pla per a inversions de 8 milions d’euros per al 2023 que es repetirà fins a l’any 2025, permetent així injectar fins a 24 milions d’euros en tres anys a les inversions relacionades amb el món de la salut”.

El cost d’actuació ha estat de 159.860,51 €, amb una subvenció d’inversions del Pla de Salut 2020-22 i del Pla de Cooperació de 97.724 €; una inversió de recursos municipals de 62.133,16 €, i una aportació de CatSalut en material i equipament, per valor d’uns 20.000 €.

Font: Diputació de Lleida

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.