OLOT • Garrotxa

Instal·lació del primer parc de cal·listènia d’Olot

0
1090

L’espai, de més de 100 metres quadrats, disposarà de paviment de cautxú i comptarà amb barres paral·leles i joc de bastons d’equilibri per a tots els nivells

La instal·lació d’accés gratuït serà de colors greda i verd amb la voluntat d’integrar-se amb l’entorn natural de la zona

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 14 de juliol ha aprovat l’adjudicació del primer parc de cal·listènia de la ciutat. La nova instal·lació esportiva, situada al parc de les Mores, serà una realitat pròximament i comptarà amb barres de paral·leles, barres inclinades per usuaris amb mobilitat reduïda, jocs de bastons d’equilibri i complex street workout amb 10 pals perquè puguin participar-hi 8 usuaris simultàniament.

El circuit de cal·listènia, conegut com street workout, consisteix en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i s’hi poden incorporar diferents acrobàcies. En els darrers anys, al territori català hi ha hagut una important expansió i consolidació d’aquests tipus d’instal·lacions i s’ha demostrat la seva utilitat i ús per a la pràctica d’activitat física saludable i a l’aire lliure.

D’aquesta manera es dona resposta a una demanda ciutadana, complementant les instal·lacions esportives a l’aire lliure i pensada per a la pràctica esportiva tant individual com grupal. L’equipament s’ha ideat amb el suport del Grup Cal·listènia Olot (GCO); tindrà 108 metres quadrats; paviment de cautxú continu i previst per a la pràctica de l’esport a tots els nivells. A més, es construirà amb colors greda i verd amb la voluntat de mimetitzar-ho i integrar-lo amb l’entorn natural.

Per facilitar el seu ús, també s’hi col·locarà un cartell explicatiu vinculat amb un codi QR on s’explica cada element, la musculatura que es treballa a cada exercici a través de vídeos explicatius per al nivell inicial, mig i avançat. La instal·lació té un cost de prop de 24.000 €.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.