Barcelona • Barcelonès

Jaume Oliveras: “Les solucions que Madrid pren sobre el litoral són insostenibles”

0
56

L’alcalde del Masnou comparteix amb alumnes de Polítiques de la UPF la vivència de la gestió municipal

Barcelona, 18 d’abril

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, considera que les decisions que l’Estat pren sobre les costes i el litoral sovint són “llençar els diners”, en referència a la gestió de la situació de les platges davant l’inici de la propera campanya turística. “Les solucions sobre el litoral es prenen des de Madrid, on no hi ha mar, precisament, i són insostenibles”, ha dit, perquè “el mar torna a posar les coses al seu lloc”. A més, s’ha queixat que les solucions “triguen molt en arribar”, en referència a un informe que fa “més de dos anys” que esperen del Ministeri competent en relació a la millora del Port de la localitat.

Oliveras ha participat aquest matí en una sessió amb alumnes de l’assignatura d’“Introducció a l’Administració Pública” del Grau de Polítiques de la UPF, en el marc del cicle “Alcaldes i Universitat”, organitzat per alcaldes.eu. Durant la sessió, ha fet un repàs a la seva carrera política i a les dificultats actuals de la gestió municipal.

L’alcalde ha explicat que, d’ençà de la pandèmia, en què es van prendre mesures extraordinàries de teletreball i cita prèvia, “es van crear uns hàbits que no són positius per a la ciutadania”, dels quals “s’ha abusat”, perquè les persones “tenen el dret de ser rebudes presencialment”. Ha comentat, no obstant, que aquest problema té més incidència en les administracions supramunicipals que en les locals avui en dia.

Igualment, ha parlat del model de gestió territorial a partir de les diputacions, de les quals ha dit que detecta “una contradicció en el missatge dels partits polítics”, ja que fa anys “tots ells deien que no les volien, però ara tothom hi  vol estar”. Opina que un model de vegueries podria ser més adequat i no discuteix “la necessitat d’institucions supramunicipals que ajudin els ajuntaments”. Particularment, s’ha mostrat crític amb el Consell Comarcal del Maresme, institució de la que ha dit que no n’entenia la necessitat: “els consells comarcals tenen sentit en altres àrees de Catalunya, però a la regió metropolitana no en tenen tant”.

L’alcalde del Masnou també és vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis i va exercir com a Secretari General del Departament de Governació de la Generalitat entre 2006 i 2010. Ha explicat que “en un ajuntament, la proximitat amb el funcionari i la ciutadania fa que els projectes s’accelerin. A la Generalitat, en canvi, tot és molt més complex, la maquinària és farragosa i les dinàmiques costen molt de canviar”. En aquest sentit, ha descartat formar part de cap projecte per a la candidatura d’ERC del proper maig.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.