8.10.18 – ALCANAR • Montsià

Joan Roig és investit nou alcalde d’Alcanar

0
150

El Ple municipal d’Alcanar investeix Joan Roig com a alcalde d’Alcanar. El batle entrant, que encararà la recta final d’aquest mandat, va ser escollit amb 9 vots a favor, 7 dels quals corresponen al seu grup municipal, ERC, i 4 en blanc.


Moment del Ple. Foto: Aj. Alcanar.
Joan Roig, de 34 anys, és regidor a l’Ajuntament d’Alcanar des de l’any 2011. Ha estat al capdavant de regidories com Participació Ciutadana, Salut, Joventut o Gent Gran i, al llarg de la seua trajectòria, també ha format part de diverses entitats locals. Fisioterapeuta de professió i postgraduat en lideratge i governança per la UAB, actualment estudia el grau universitari de ciències socials a la UOC.
A partir del Reglament de participació ciutadana, aprovat aquest mandat, Roig ha impulsat la constitució d’un consell consultiu, les càpsules participatives i altres d’accés a la gestió municipal, com el Registre Ciutadà, els Pressupostos Participatius o l’Agenda Ciutadana.
En el seu discurs, el nou batle va tenir unes paraules d’agraïment per al seu predecessor, Alfons Montserrat, que havia donat compte de la seua renúncia dimarts, després de més d’una dècada al capdavant del consistori: "T’estic immensament agraït per l’aprenentatge polític i personal al teu costat, i t’asseguro que treballarem, mos entregarem al màxim per a seguir construint l’Alcanar que hem imaginat junts durant tots estos anys".
Roig va destacar que la seua acció de govern descansarà sempre sobre tres grans eixos d’actuació: "les persones, el principal motor del municipi; els sectors productius, l’economia; i l’urbanisme, abraçats per la participació ciutadana". També va tenir unes paraules per als seus companys de govern: "Ens sentim humilment preparats per a seguir sent clars en la nostra gestió. Amb modèstia però amb determinació continuarem sent transparents i propers en el dia a dia i ferms en l’execució de projectes. El repte és important, en soc conscient, però no podria haver tingut millors companys de viatge".
Roig va recordar que s’ha tancat una etapa important quant a inversions, però que el nou equip de govern continuarà treballant "per a desenvolupar l’àmbit del Codonyers, un projecte d’urbanització complex que ens permetrà dignificar els carrers de l’entorn dels centres educatius, el pavelló municipal i la plaça de Lluís Companys". També va anunciar que pròximament s’iniciaran les obres d’assolament de l’auditori municipal per a la construcció posterior del nou edifici, "un equipament que tots esperem amb moltes ganes perquè donarà resposta a les necessitats del teixit associatiu i cultural del nostre poble".
Finalment, Roig va oferir "diàleg, esperit de col·laboració i mà estesa a tots els partits de l’oposició". Per la seua banda, els portaveus dels diversos grups municipals també van mostrar la voluntat de col·laborar amb el nou president del consistori. 
Us facilitem també l’arxiu d’àudio del ple extraordinari d’ahir enregistrat per Alcanar Ràdio. No dubteu a contactar amb nosaltres si necessiteu més informació.


FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.