13.01.14 – TIVISSA • Ribera d’Ebre

Josep Poblet inaugura a Tivissa les obres d’arrajament de la Plaça de la Baranova i el seu entorn

0
256

La Plaça, un dels espais més representatius d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre i probablement, el que té més incidència social i cívica dins de la població, ha representat una inversió de 805.923,75 euros.


Signatura de la inauguració de les obres de la plaça de la Baranova.
El municipi de Tivissa va estrenar diumenge la recent arranjada plaça de la Baranova, un dels espais més representatius d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre i probablement, el que té més incidència social i cívica dins de la població. El president de la Diputació, Josep Poblet, i l’alcalde de Tivissa Jordi Jardí, van inaugurar ahir les obres amb la tallada de la cinta inaugural, en un acte que va comptar amb la participació de la ciutadania i que va estar amenitzat per un concert del Cor Carlit Gospel. A l’acte hi van assistir el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el director territorial de Cultura de les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé i la directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals de Governació a les Terres de l’Ebre, Rosa Peig, així com diversos alcaldes de la comarca.
En concret, les obres de millora de la plaça de la Baranova i el seu entorn han consistit en la substitució dels serveis generals, -la xarxa de gas, d’aigua i d’aigües pluvials i residuals-, en el soterrament de les línies elèctriques, de telefonia mòbil i megafonia, i en la instal·lació d’un nou enllumenat públic, d’un paviment de pedra natural calcària, i de fonts ornamentals, a més de la plantació de l’arbrat i la col·locació de mobiliari urbà. Els treballs han representat una inversió de 805.923,75 euros.
Durant l’acte d’inauguració de les obres, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qualificà l’obra com "emblemàtica i carregada de simbolisme" pels habitants de Tivissa. "És una obra que prestigia el territori i que fa país", manifestà Poblet, ratificant el fet que en temps de dificultats econòmiques els projectes més segurs són els que tenen més audàcia. "No són solament els recursos  econòmics els que fan avançar els pobles,  sinó la voluntat de la gent".
Al seu torn, l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va assegurar que la remodelació de la plaça de la Baranova "és una obra excepcional, que marcarà la història del poble de Tivissa", atès que es tracta "de l’entorn més emblemàtic de la vila". L’alcalde va afegir que, tant en la redacció del projecte com en la seva execució "s’ha tingut en compte l’opinió i les aportacions dels veïns i veïnes". Així mateix, va destacar que aquesta obra, realitzada per l’empresa Paviments Asfàltics Móra d’Ebre SA (PAMESA), és la primera fase de l’execució del "Pla de Renovació i Millora del conjunt del Centre Històric de Tivissa", que preveu i estableix les pautes per millorar els aspectes funcionals i d’ús que configuren els diferents espais del nucli històric de la població. 
D’altra banda, Jardí va assenyalar davant de tota la població, que omplí de gom a gom l’església parroquial, que si bé la Diputació no havia contribuït econòmicament en aquesta obra, "sí que hem volgut que fos el president de la institució supramunicipal, Josep Poblet, qui la inaugurés", va dir, "per agrair-li tot un seguit d’obres realitzades a la població amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona". Entre aquestes destaquen el Centre de dia, el Casal d’avis, l’Oficina de Turisme, la senyalització turística del municipi i les escoles bressol, entre moltes altres. "Per aquest motiu, i per molts altres, hem volgut que fos el president de la Diputació, Josep Poblet, qui inaugurés la Plaça de la Baranova", va afirmar Jardí, i que aquest acte "constituís un autèntic homenatge a Josep Poblet". 
L’acte inaugural va finalitzar amb un concert a càrrec del prestigiós cor barceloní Cor Carlit Gospel, que durant més d’una hora i amb més de 50 cantants interpretà un autèntic recital de gospel que va fer les delícies de la població.
La urbanització de la plaça de la Baranova es va iniciar el 1927 mitjançant els diners recaptats en una subscripció popular. L’any 1952, amb motiu del 25 aniversari de la urbanització de la plaça, es va fer una segona fase d’arranjament. I l’any 1971 es va completar la urbanització de la plaça, tal com es coneixia fins ara, amb la seva pavimentació i la construcció, adossada al racó de la paret de l’Església Arxiprestal de Sant Jaume, de la Font de la Sardana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.