Regió 7
Puigcerdà • Cerdanya

La Cerdanya insta el Govern a limitar-hi els camps solars

0
79

El Consell d’Alcaldes aprova una moció per frenar una planta fotovoltaica a Das i demana a Acció Climàtica que prioritzi els usos tradicionals

El Consell d’Alcaldes de Cerdanya ha aprovat una moció en la qual insta la Generalitat a refusar un projecte de creació d’un camp de plaques fotovoltaiques al terme municipal de Das.

L’òrgan de reunió dels disset batlles, depenent del Consell Comarcal, ha demanat el Govern que tingui en compte els criteris d’impacte visual sobre la plana cerdana i la conservació dels seus usos tradicionals ramaders tot apostant pel desenvolupament de les energies netes des de l’anàlisi i l’equilibri. La moció apunta que «es qüestiona la coherència i la compatibilitat de les instal·lacions de camps de plaques fotovoltaiques amb el planejament territorial de la zona dels Pirineus i, en concret, de la plana interior de la Cerdanya. Cal tenir en compte les qualificacions de protecció territorial previstes en el Pla territorial parcial de l’Alt Pirineu i Aran. El Pla classifica com a zona de protecció territorial tota la zona de la plana de la Cerdanya i detalla que és necessari reservar i protegir el potencial agrícola d’aquesta àrea, minimitzant la instal·lació d’infraestructures destinades a altres usos, com per exemple l’industrial».

La moció aprovada arriba en el transcurs de la tramitació per part de la Generalitat de l’autorització d’una planta fotovoltaica a Das de 2,5 MW de potència, amb una superfície de 2,44 ha que, segons han explicat des del Consell, estarà destinada «a la venda de tota l’energia produïda, sense revertir en benefici al territori, i sense possibles alternatives de diferents condicions de localització contemplades».

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.