11.11.13 – TARRAGONA • Tarragonès

La Diputació de Tarragona impulsa iniciatives empresarials a la demarcación a través de la primera edició dels Premis Emprèn

0
93

Divendres es va donar a conèixer el projecte guanyador de cadascuna de les set categories. Cada premiat va rebre 5.000 euros

Foto dels guanyadors.
Diverses iniciatives empresarials podran fer-se realitat o consolidar-se al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre durant els propers mesos, gràcies a la primera edició dels Premis Emprèn, que la Diputació de Tarragona ha convocat a través de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació. El certamen, que compta amb set categories -Emprèn en femení, Emprèn jove, Emprèn al món rural, Emprèn socialment, Emprèn i sorprèn, Emprèn i consolida i Reemprèn- dóna resposta a l’esperit emprenedor de les nostres comarques i promou la creació d’empreses i, per tant, l’ocupació arreu del territori.
Divendres al vespre, durant un acte celebrat al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, es van donar a conèixer els guanyadors d’aquesta edició, amb una dotació econòmica de 5.000 euros per a cadascuna de les 7 categories:
Categoria PROJECTES GUANYADORS
EMPRÈN EN FEMENÍ

Projectes liderats majoritàriament per dones

Montse Bargalló. Consultoria i assessorament en gestió pesquera.

Montserrat Bargalló Boronat  

Mont-roig del Camp (Baix Camp)

EMPRÈN JOVE

Projectes liderats per persones entre 18 i 35 anys
 
PosterClic. Plataforma digital en 3.0 per a la realització de congressos a nivell mundial.
Josep Maria Orellana Gavaldà
Tarragona (Tarragonès)
EMPRÈN AL MÓN RURAL

Projectes en municipis de menys de 2.000 habitants
 

Fitomims. Comercialització de productes naturals dedicats a la cosmètica.
Marta Martínez Vives
Horta a Sant Joan (Terra Alta)
EMPRÈN SOCIALMENT

Projectes basats en valors col·lectius
 

TROCCAT. Xarxa per fer negocis sense diners
Alfons Ribas, Aitor Quesada i Rubén Fernández – L’Arboç (Baix Penedès)
EMPRÈN I SORPRÈN

Projectes empresarials innovadors
 

CUBYKAYAK. Elaboració i distribució de caiac desmuntable i transportable en una motxilla.
Jacint Manel Subirats Espuny i Alina Mihoc
Tortosa (Baix Ebre)
EMPRÈN I CONSOLIDA

PIMES d’entre 3 i 5 anys d’experiència

Acasa, Serveis d’atenció a domicili, S.L. Serveis per a persones grans amb manca d’autonomia.
Lídia Rodríguez de Diego
El Vendrell (Baix Penedès)
REEMPRÈN

Projectes de negocis traspassats

CAVEA. Botiga d’alimentació biològica, dietètica i productes ecològics.
Marina Borràs Muñoz
Tarragona (Tarragonès)
L’acte, presidit pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va aplegar prop de 200 persones i nombroses autoritats i representants dels àmbits empresarials del territori. Durant la trobada es va posar de manifest l’èxit del certamen, amb un total de 113 propostes empresarials rebudes, i es va refermar la voluntat de donar-li continuïtat any rere any per tal de fomentar l’emprenedoria al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, i de retruc, “incrementar la riquesa al territori i consolidar-lo com una regió emergent”, va afirmar Josep Poblet. En aquest sentit, el president de la Diputació de Tarragona va fer referència al fet que els “Premis Emprèn” són una ampliació del concurs de projectes empresarials liderats per dones “Emprèn en femení” que la Diputació ha convocat durant 7 anys consecutius, durant els quals la institució n’ha premiat 25 dels prop dels 400 rebuts d’arreu de les nostres comarques.
A més, Josep Poblet va felicitar els set guanyadors, però també a tots els qui han volgut participar en aquest certamen, tot “posant en valor l’energia emprenedora del territori i l’entusiasme que han demostrat per voler-se guanyar el futur”. “Fer que les coses vagin d’una altra manera depèn de nosaltres”, va concloure. Precisament, durant l’acte es va posar de manifest l’alt nivell de les propostes rebudes, motiu pel qual es van atorgar dos reconeixements per a cada categoria:

CUADRO

A l’acte, també va participar-hi el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs, qui va destacar “la diversitat i la qualitat dels projectes rebuts” al llarg dels anys durant els quals la Diputació ha apostat per l’emprenedoria. D’altra banda, el director de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau, va fer referència, durant la seva intervenció, que, atès el gran nombre de projectes i la dificultat tècnica de la seva anàlisi, s’ha comptat amb el suport d’un Comitè d’experts de l’àmbit de l’emprenedoria, coordinat per Fernando Campa, del Departament d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili. D’altra banda, el jurat ha estat format, entre d’altres, per representants de la CEPTA, PIMEC, AECEbre i del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Jordi Mercader: business angel, emprenedor i empresari
L’acte es va completar amb una xerrada de Jordi Mercader, qui va fer referència a la recerca d’oportunitats en temps de crisi. En aquest sentit, Mercader va repassar gairebé cinc segles d’història per posar de manifest que sempre hi ha hagut gent que ha tirat endavant projectes i ha fet front a les dificultats, ja que, segons ell, “allò important no és la idea, sinó l’emprenedor”. A més, va donar unes pautes a seguir per aconseguir l’èxit: “excel·lència, lideratge, innovació, simplicitat, austeritat… i molta feina feta amb un somriure”. 
Jordi Mercader va demostrar amb les seves paraules la seva experiència com a consultor en economia, inversions, organització i consolidació d’empreses, i el seu paper com a emprenedor i business àngel, finançant empreses potencialment innovadores. Mercader és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Màrqueting i Distribució Comercial per la UPC i PDG de l’IESE.  És soci fundador de Mercaconsult, Mercafinances i Mercadigital. I és docent a la UPC, a la UPF, a la UOC i a EADA.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.