23.10.13 – MANRESA • Vallès Occidental

Manresa participarà en el projecte europeu Euronet 50-50 d’estalvi d’energia als centres educatius

0
75

L’escola La Font és el primer centre de la ciutat on es posarà en marxa aquest projecte impulsat per l’Àmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i que ha estat sol·licitat per l’Ajuntament de Manresa.

Manresa participarà en el projecte europeu Euronet 50-50 d’estalvi d’energia en centres educatius, un programa impulsat per l’Area de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de millorar l’estalvi energètic als centres educatius i altres edificis públics. L’Escola La Font és la primera escolà de la ciutat on es posarà en marxa aquest projecte durant els propers tres cursos. 
La presentació del projecte l’ha fet públic avui, al Centre Cultural el Casino, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius. 
 
La Diputació de Barcelona, a través de l’Àmbit de Medi Ambient, lidera aquest projecte on hi participen 16 europeus amb 500 edificis públics –el 90% són escoles i el 10% restant altres edificis municipals-. 100 dels edificis que participen en el projecte són de la província de Barcelona. 
Euronet 50/50 max és un projecte europeu que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La metodologia del 50/50 consisteix en introduir incentius econòmics a l’estalvi energètic aconseguit. L’objectiu és estalviar energia, reduir emissions de C02 i abordar la lluita del canvi climàtic. 
 
Amb aquest projecte, a banda de ser un instrument d’educació medi ambiental a l’alumnat, tothom hi guanya: les escoles tenen un incentiu per estalviar energia ja que la meitat dels diners estalviats serviran per tenir més diners per les activitats dels respectius centres i, alhora, els gestors dels equipaments (ajuntaments) també veuran disminuïts els costos energètic d’aquests centres.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.