21.05.13 – BERGA • Berguedà

La Diputació de Barcelona es compromet a destinar 10 MEUR al Berguedà entre el 2012 i el 2015

0
167

L’ens provincial dedicarà 3,1 MEUR al manteniment de les infraestructures locals


El vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, detalla les inversions de l’ens provincial acompanyat del president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca.
La Diputació de Barcelona preveu destinar 10 MEUR al Berguedà durant aquest mandat (2012-2015). El diputat Ferran Civil ha destacat que, per primera vegada, la Diputació dedica una partida del pressupost al manteniment de les infraestructures locals que, en el cas del Berguedà, es concreta en 3,1 MEUR. En aquest sentit, Civil ha explicat que, en l’actual moment de crisi econòmica, s’ha decidit prioritzar les petites actuacions destinades al manteniment d’infraestructures, ja que “són les que poden ajudar a crear feina per als petits empresaris de la comarca”. Per altra banda, la Diputació també ha destinat 79.000 euros al Consell Comarcal per a la gestió del transport escolar no obligatori.
El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha detallat aquest dimarts les inversions que l’ens provincial preveu fer a la comarca del Berguedà durant aquest mandat (2012-2015). Segons ha explicat, la Diputació s’ha compromès a destinar 10 MEUR al llarg d’aquests quatre anys. 
En concret, Civil ha explicat que l’ens provincial destinarà 7,5 MEUR, un 5,1% més que en l’anterior mandat, a ajuts dedicats a la prestació de serveis públics locals, al reforçament de la solvència de les finances locals, a la creació d’equipaments i al manteniment d’infraestructures. 
Donar prioritat al manteniment de les infraestructures 
El diputat berguedà ha destacat que, per primera vegada, la Diputació ha destinat part del seu pressupost a subvencionar petites actuacions dedicades al manteniment d’infraestructures, ja que, segons ha dit, en l’actual moment de crisi econòmica són les que poden ajudar a crear feina per als petits empresaris de la comarca. En aquest sentit, ha explicat que s’ha donat prioritat al manteniment de les infraestructures (3,1 MEUR) per sobre de la construcció de nous equipaments (2,3 MEUR). 
Pel que fa a l’aportació de l’ens provincial al catàleg de serveis (recursos tècnics, econòmics i material dels ajuntaments), la Diputació ha destinat 1,4 MEUR durant el 2012. Per altra banda, la Diputació també ha destinat 79.000 euros al Consell Comarcal del Berguedà per a la gestió del transport escolar no obligatori, i 478.197 euros “a pal·liar les dificultats econòmiques que pateixen aquests òrgans supramunicipals”. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.