Lleida • Segrià

La Diputació de Lleida gestiona els tributs de 243 entitats locals

0
33

Segons ha posat de manifest el president Joan Talarn al ple de la corporació, l’Organisme de Recaptació té encomanada la delegació de diferents taxes i preus públics de 226 ajuntaments, 11 comunitats de regants, 3 consells comarcals, 2 entitats menors descentralitzades i 1 mancomunitat de serveis

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous l’acceptació de la recaptació en via voluntària i executiva de diverses taxes i preus públics, a través de l’Organisme de Recaptació, dels ajuntaments de Lladurs, Sudanell, Camarasa, Navès, Esterri d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Amb aquesta aprovació, “la Diputació ja gestiona els tributs de 243 entitats locals, de les quals 226 corresponen a ajuntaments, 11 a comunitats de regants, 3 a consells comarcals, 2 a entitats menors descentralitzades i 1 a mancomunitats de serveis”, tal com ha explicat el president de la Diputació, Joan Talarn.

L’Organisme de Recaptació s’abasteix de 95 professionals i 10 oficines de recaptació repartides arreu del territori a les quals cal sumar la gestió des dels serveis centrals. 

D’entre la varietat d’impostos que es tramiten, destaca la delegació de la recaptació de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) de 223 municipis; l’Impost sobre Bens Immobles (IBI) de 222 consistoris; l’impost de Vehicles de 214 ajuntaments i les Plusvàlues de 113 municipis. El fet que no tots els ajuntaments deleguin tots els seus impostos i taxes aporta complexitat a l’hora d’aplicar les taxes de l’Organisme, ja que hi ha diferents variables sobre les quals es treballa. 

L’Organisme de Recaptació gestiona, bàsicament, taxes i impostos en voluntària i executiva, a més de les sancions de trànsit. Aquest cas comporta que, a més de la gestió administrativa dels expedients que comporten aquestes multes, l’Organisme facilita als consistoris dispositius mòbils i impressores portàtils més el software de gestió dels butlletins de denúncia. 

Amb aquests quatre, que són Lladurs, Sudanell, Camarasa i Navès, ja són en total 31 consistoris que gestionen les seves multes de trànsit amb la Diputació, de les quals 7 són capitals de comarca.

Moció

D’altra banda, el ple ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada pel grup de Junts-Impulsem per impulsar un pacte territorial per la gestió de les persones arribades durant la campanya de la recollida de la fruita, i en la qual s’insta, entre d’altres, que la Diputació de Lleida lideri les reunions amb el Govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya perquè aportin els recursos suficients per atendre les necessitats de les persones en situació precària i irregular que no poden ser contractades.

Font: Diputació de Lleida

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.