El canal Segarra-Garrigues, que passarà a ser gestionat per la Generalitat a partir de l'1 de febrer. Foto: X.SANTESMASSES

Segre
Lleida • Segrià

La Generalitat es farà càrrec de la gestió del Segarra-Garrigues a partir de l’1 de febrer

0
2465

Assumirà l’explotació del canal principal i del pantà de l’Albagés ja que la xarxa secundària és de la seua competència

Serà la titular de la infraestructura quan pagui a l’Estat totes les obres

La Generalitat assumirà l’1 de febrer del 2024 l’explotació i el manteniment del canal principal del Segarra-Garrigues, que inclou també el pantà de l’Albagés. Estava previst que fos el proper mes d’octubre però Acció Climàtica va sol·licitar més temps per complimentar la tramitació del traspàs i ha ultimat la cessió amb l’Estat aquesta mateixa setmana, van indicar fonts del departament. El Govern es fa càrrec de la gestió després que el mes de juliol passat l’Executiu aprovés l’annex del conveni amb la societat estatal Acuaes, que el va construir i el gestionarà fins al mes de febrer.

l conveni inicial contempla que l’executiu català assumeixi la titularitat de tota l’obra (la xarxa de distribució del regadiu ja és seua) quan finalitzi el pagament de tots els treballs del canal principal. Això està previst per a d’aquí a 35 anys (2058) i serà després de liquidar una inversió global per part de l’Estat al Segarra-Garrigues, de 650.871.223 euros. Inicialment, l’obra estatal havia de sufragar-se al 50% entre Estat i regants però la desconfiança dels usuaris i la seua negativa a pagar una infraestructura que tardaria a posar-se en servei va portar la Generalitat a assumir la seua part de les obres. Actualment, Acuaes factura el manteniment del canal a la conselleria d’Acció Climàtica, que ara per ara no ho repercuteix en els regants.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.