16.09.13 – VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

La nova temporada cultural de Vilanova i la Geltrú estarà protagonitzada pels artistes locals i homenatjarà Espriu

0
244

Vilanova i la Geltrú ha presentat aquest dilluns els espectacles que en els propers mesos es representaran al Teatre Principal i a l’Auditori Eduard Toldrà.


La regidora de Cultura de Vilanova, Marijó Riba, i diversos agents culturals han presentat la nova temporada al Teatre Principal.
Entre els títols en destaquen els artistes locals Dafnis Balduz, que estrenarà un monòleg sobre Kafka, la ballarina Belén Cabanes i els concerts de Línia Maginot i Copa Lotus. La temporada també està marcada per l’Any Espriu que es commemorarà amb un concert de Raimon, un recital de poesia a càrrec de Sïlvia Bel i una representació de Clara Segura i Oriol Broggi. Tampoc hi faltaran obres que han triomfat a les sales de Barcelona com ‘Smiley’, de la companyia Flyhard, o ‘Adreça desconeguda’, que representen Lluís Homar i Eduard Fernández.
La temporada de tardor i hivern de teatre, música i dansa al Teatre Principal i a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú destacarà per una notable presència de reconeguts artistes locals, acompanyats de noms rellevants del panorama català, i també per homenatjar la figura de Salvador Espriu en diversos espectacles. 
La regidora de Cultura de l’ajuntament de Vilanova, Marijó Riba, ha explicat durant la presentació d’aquestes propostes que "els artistes locals tenen prioritat" i que el programa ha estat dissenyat per "intentar arribar a nous públics". Riba creu que "l’obligació" dels espais culturals públics de la ciutat ha de ser fer de "plataforma de difusió de la producció cultural local".
Entre aquesta presència local s’estrenarà l’obra ‘Expedient K (La carta al pare)’, un monòleg que el vilanoví Dafniz Balduz portarà sobre l’escenari "per escenificar amb humor la carta que Kafka va enviar al seu pare i que mai va arribar", segons ha explicat l’actor.
La ballarina local Belén Cabanes presentarà un recital de música clàssica, castonyoles i dansa sota el títol ‘Ànima nua’, l’associació Licexballet farà una gala de dansa en homenatge a Joan Magrinyà per commemorar els 110 anys del naixement del ballarí, coreògraf i mestre de dansa. També hi haurà espai pels concerts dels grups locals Copa Lotus i Línia Maginot, que actuaran el mes de gener. Pels membres d’aquests grups ara es troben "en un bon moment". Línia Maginot, a més, prepara un nou disc de cara a aquest concert. 
Celebració de l’Any Espriu
La temporada cultural de Vilanova homenatjarà de la figura del poeta Salvador Espriu en el centenari del seu naixement. L’actuació més destacada serà un concert de Raimon en el record d’Espriu, que es farà el 25 de gener a l’Auditori Eduard Toldrà de la capital del Garraf.
També es podrà veure l’espectacle ‘Espriu’, una obra teatral a mig camí entre la lectura i la dramatització de la ma de Clara Segura, Oriol Broggi i Màrcia Cisteró. La poesia d’Espriu arribarà recitada de la ma de Sílvia Bel i Orestes Gas en l’espectacle ‘La pell del poeta: Espriu’. 
Altres títols 
D’altra banda, Vilanova i la Geltrú acollirà l’obra ‘Smiley’, una història d’amor creada per la companyia Flyhard que ha triomfat a diverses sales barcelonines. També es podrà veure ‘Adreça desconeguda’, un text que interpreten Lluís Homar i Eduard Fernández. 
En el terreny de la música hi haurà un concert de jazz amb Andrea Motis & Joan Chamorro grup, una actuació de El Petit de Cal Eril i sons africans tradicionals de la cantant i percussionista Aziza Brahim. Finalment, la cobla ciutat de Cornellà protagonitzarà el concert d’homenatge a Eduard Toldrà, una icona local. 
Reivindicacions culturals 
Els actors i agents culturals no s’han estat de criticar el que consideren "una falta de suport a la cultura dels governs espanyol i de la Generalitat". Balduz ha afirmat, de manera irònica, que caldrà "agafar les armes" per defensar el teatre. Tot i així, l’actor ha celebrat la cartellera cultural tindrà pels propers mesos. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha explicat que han hagut de "renunciar a propostes interessants per qüestions pressupostàries".

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.