CASTELLÓ D’EMPÚRIES • Alt Empordà

La Policia Local de Castelló d’Empúries posa en marxa un radar mòbil per controlar la velocitat dins el terme municipal

0
1243

Amb aquesta campanya de control de velocitat, es pretén conscienciar als conductors per tal que respectin la velocitat a la qual es pot circular per les vies urbanes del terme municipal.  Aquest dispositiu que es posa en funcionament, se suma a altres mesures ja existents com els reductors de velocitat o els  panells lluminosos que informen els conductors de quina és la seva velocitat i de quan superen els límits. Aquests, estan situats al carrer Santa Clara, a l’avinguda República Catalana i a l’avinguda Marinada.  

La incorporació d’aquest radar mòbil reforçarà la vigilància en alguns punts problemàtics del municipi, on s’ha detectat que sovint es cometen infraccions i sancionarà aquells vehicles que superin els límits de velocitat. Tal com ha explicat Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, “els carrers d’Empuriabrava són amples i llargs i la gent tendeix a córrer” i ha avançat que “aquesta és una nova mesura que es posa en marxa, però a més estem treballant en la licitació d’un radar fix que també ajudarà al control de la velocitat”.

Per la seva banda, Youssef Garj, cap de la Policia Local del Castelló d’Empúries, ha comunicat que “s’iniciaran aquests dispositius de forma més aleatòria ara a l’estiu però a partir de setembre, que es comença a estabilitzar més la població, es farà amb una periodicitat ja establerta i en les vies que suposin major problemàtica”. També ha informat que aquest dispositiu “es complementarà amb altres mesures de seguretat tant viària com de seguretat ciutadana” per intentar reduir les infraccions de velocitat. 

Juntament amb el consum de drogues i alcohol, i les distraccions mentre es condueix, la velocitat és un dels factors que més habitualment coincideixen amb els accidents de trànsit.

En cas d’accident, s’ha evidenciat que com més elevada és la velocitat dels vehicles, més alta és la violència de l’impacte, es redueix notablement l’efectivitat dels dispositius de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o el casc, i s’incrementa, per tant, el risc de mortalitat i de patir lesions amb seqüeles greus permanents. A Catalunya, al voltant d’un 70% dels accidents de trànsit amb víctimes tenen lloc en l’àmbit urbà.

Cal recordar els límits de velocitat a vies urbanes que estableix el Reglament General de Circulació:

  • 20 km/h a vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera. És a dir, que no tinguin vorera, o que aquesta estigui a la mateixa alçada que l’asfalt.
  • 30 km/h a totes les vies d’un sol carril per sentit de circulació (i que tinguin vorera).
  • 50 km/h a vies que tinguin dos o més carrils per sentit de circulació.

Tot i això, els ajuntaments poden augmentar la velocitat de les vies d’un únic carril per sentit fins a una velocitat màxima de 50 km/h, o rebaixar les velocitats genèriques a les vies de la seva competència si ho creuen convenient. És el cas d’algunes de les vies del municipi com el de la cruïlla de l’Institut de Castelló d’Empúries i el Papallonari o les grans avingudes d’Empuriabrava que mantenen els 50 km/h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.