TOSSA DE MAR • Selva

Tossa finalitza una nova fase d’excavacions a la Vil·la Romana dels Ametllers

0
1190

L’objectiu és culminar el procés de recuperació i rehabilitació del jaciment arqueològic

En breu, a petició del Centre d’Estudis Tossencs, es faran ja les futures prospeccions amb georadar

L’Ajuntament de Tossa té intenció de completar definitivament el coneixement arqueològic de la Vil·la Romana dels Ametllers (segles I aC – VI dC), catalogada com a Bé Cultural d’Interés Nacional des de fa una dècada, amb l’objectiu de culminar-ne el procés de recuperació i rehabilitació.

La regidora de Patrimoni, Imma Colom, explica que, a banda de les excavacions, i de la mà de la Diputació de Girona, s’aniran fent treballs de restauració i consolidació de tota la vil·la en diferents fases. A més, es portarà a terme la col·locació de videovigilància i nova il·luminació exterior.

Colom també avança que, a petició del Centre d’Estudis Tossencs, es faran ja les futures prospeccions amb georadar i que, aquest fet, “serà un punt i a part en les futures intervencions arqueològiques a la zona”.

Cal recordar que la vil·la va ser descoberta l’any 1914 pel Dr. Ignasi Melé. Colom ha volgut recordar la figura del Dr. Melé, metge, humanista i amant de la cultura, que, “criticat i amb minsos recursos l’any 1914, va donar llum a la vil·la”. La regidora de Patrimoni explica que “la vil·la va estar abandonada fins a finals dels anys 70. Era un aparcament. Després, a partir dels anys 80 i gràcies a la figura de Mario Zuchitello, entre d’altres, es va anar fent alguna intervenció. Però la gran aposta es va fer a partir de 2019 quan, de la mà d’Atri Cultura i Patrimoni i amb el suport de la Diputació de Girona, s’ha donat una empenta a la vil·la i s’han portat a terme diverses accions, com la protecció dels mosaics”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.