La previsió d’inflació seguirà baixant i l’economia de la UE mostrarà un repunt modest

0
2469

15 de novembre

La Comissió Europea ha publicat la seva previsió econòmica per a la tardor de 2023. Preveu que l’activitat econòmica es recuperarà gradualment i la inflació continuarà baixant. Això s’enfronta a una desacceleració de l’economia de la UE, a causa de l’alt cost de la vida i l’augment dels tipus d’interès, entre altres factors.

En conjunt, s’espera un repunt del creixement, amb la previsió de creixement del PIB que millori el 2024, fins a l’1,3% a la UE i l’1,2% a la zona de l’euro. Per als consumidors, la inflació a la zona de l’euro va en la direcció correcta, baixant fins al seu nivell més baix en dos anys, fins al 2,9% a l’octubre, des del seu màxim del 10,6% fa un any. Es preveu que continuï aquesta tendència a la baixa el 2024. Això significarà que els preus dels aliments, els productes manufacturats i els serveis no pujaran tant.

En general, el mercat laboral està funcionant bé, amb molta gent ocupada. S’espera que la taxa d’atur a la UE es mantingui pràcticament estable al 6,0% el 2023 i el 2024. Els tipus d’interès més alts fan que els préstecs siguin més cars, però, amb menys persones que planegen comprar una casa. Amb una inflació més baixa, ingressos més alts i un repunt de les exportacions, l’economia hauria de recuperar-se, encara que de manera modesta.

Les previsions econòmiques d’aquesta tardor cobreixen per primera vegada Bòsnia i Hercegovina, Moldàvia i Ucraïna, als quals el Consell Europeu va concedir l’any passat l’estatus de candidat a la UE.

Per a més informació

Previsió econòmica tardor 2023

Una economia que funcioni per a les persones

Previsions econòmiques

Comunicat de premsa: Previsió econòmica de tardor de 2023: una modesta recuperació per davant després d’un any difícil

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.