L’acord de govern s’ha segellat aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa • Pla d’Urgell 

Mollerussa Primer, PSC i Junts per Mollerussa arriben a un acord de mandat per governar la ciutat

0
3866

Treballen per aprovar un pressupost de 17 milions d’euros que incideixi en la transició energètica, la via pública i l’atenció a les persones

16 de novembre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Mollerussa, format per Mollerussa Primer i PSC, ha arribat a un acord amb el grup municipal de Junts per Mollerussa per a la governabilitat de la ciutat amb la distribució de 9 àrees de responsabilitat. D’aquesta manera, Mollerussa Primer continuarà tenint a govern, l’alcaldia i tres regidors; el PSC mantindrà els dos actuals i Junts per Mollerussa dirigirà les tres àrees restants.  Aquesta és la base de l’acord que han signat aquest matí a la Sala de Plens l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el portaveu del PSC, Joel Bastons, i el portaveu de Junts per Mollerussa, Raül Aguilar, en una roda de premsa en la qual també s’ha anunciat que s’està treballant per consensuar un pressupost per al pròxim mandat que superi els 17 milions d’euros i que posi l’incís en la transició energètica, la via pública i l’atenció a les persones.

L’alcalde ha assegurat que amb aquest acord de govern es recull la voluntat que es va posar de manifest a les urnes en què “vam entendre que la ciutadania demanava pactes, diàleg i consensos”. En aquest sentit, ha agraït la col·laboració “des del minut u” del grup socialista amb el qual “hem treballat amb molta confiança i complicitat” però “conscients que el fet no tenir majoria provocava debilitats” També ha tingut paraules d’agraïment pel grup de Junts per “compartir aquesta mirada, anàlisi i aquest viatge en aquest mandat en el qual estem immersos” així com la “generositat política” d’entrar al govern perquè “Mollerussa no s’encalli”. Així mateix, ha afegit que és un acord que “no exclou que altres grups puguin participar i es treballa amb una política de mà estesa per posar el nom de Mollerussa en el centre més enllà dels grups municipals”.

Per la seva part, el portaveu del PSC, Joel Bastons, ha dit que “nosaltres hem demostrat que hi havia un denominador comú que és Mollerussa, que estem per davant dels colors i el que ens importa és la ciutat” i ha afegit que ”Mollerussa ha d’encarar reptes importants aquest mandat i  era necessari ampliar el govern” per afrontar-los amb garanties.

El portaveu de Junts per Mollerussa, Raül Aguilar, ha assegurat que “no volien fer oposició destructiva si no constructiva i hem entès que si ets a govern pots construir molt més”. S’ha mostrat convençut que “pot funcionar perquè hem basat l’acord en la confiança mútua i per ajudar a la ciutadania” i ha afegit que “sé que és un pacte que potser no es pot entendre però, un cop digerit el resultat electoral, hem entès que volem construir Mollerussa”.

Nova organització municipal amb cinc tinences d’Alcaldia

La formació del nou govern municipal, que aconsegueix amb aquesta unió la majoria, es formalitzarà amb l’aprovació del cartipàs municipal en el pròxim Ple ordinari, previst per al 30 de novembre. Aquest cartipàs tindrà 5 tinences d’Alcaldia, la primera i la quarta pel PSC; la tercera per Mollerussa Primer mentre que Junts tindrà la segona i la cinquena, aquesta última compartida amb Mollerussa Primer que l’ostentarà els dos primers anys i la cedirà els dos darrers.

Pel que fa a les àrees competencials, l’alcalde continuarà portant l’àrea de Gestió Interna, Promoció Econòmica, Transparència i Esports, mentre que Mollerussa Primer també es farà càrrec de les àrees de Planificació Urbanística i Seguretat amb Pere Garrofé; d’Acció Social i Comunitària i Habitatge amb Anna Carné; i de Cultura, Joventut, Infància i Protecció Animal amb Raquel Pueyo.

El PSC mantindrà, per part de Joel Bastons, l’àrea d’Atenció Externa, Via Pública, Medi Ambient i Promoció Econòmica, i per part d’Alonso Soria, l’Econòmica i de Contractació. Pel que fa a Junts es repartiran l’àrea de Sostenibilitat, Transició Energètica i Obra Nova; l’àrea d’Educació i l’àrea d’Igualtat, Turisme, Participació i Noves Tecnologies.

Font: Ajuntament de Mollerussa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.