La remodelació del passeig de Catalunya de Martorell s’inaugura el proper 27 de novembre

0
24

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, inaugurarà el proper diumenge, 27 de novembre, a les 10.30h, la remodelació del passeig de Catalunya de Martorell. Les obres, que es van iniciar al gener, han permès convertir l’espai en una gran rambla, més agradable i segura, donant prioritat als vianant i eliminant barreres arquitectòniques.

L’acte inaugural comptarà amb animació familiar, cultura popular, xocolatada i sorpreses, així com “la presència de l’exalcalde Salvador Esteve, qui va inaugurar les obres del passeig ara fa 30 anys”. A més, “s’hi instal·larà una petita mostra retrospectiva amb fotografíes que recordaran l’evolució urbanística d’aquest espai”, ha avançat Fonollosa.

Obres passeig de Catalunya (Martorell)

Fa 30 anys, “la construcció del passeig de Catalunya va ser una de les obres més importants per a Martorell, una gran millora per al nostre poble. Aquesta gran obra va unir dos dels barris més poblats del municipi, Buenos Aires i Camí Fondo, i va suprimir la gran barrera arquitectònica que suposava l’antiga trinxera de la Renfe”, ha recordat.

El nou passeig té una superfície de més 16.000 metres quadrats, amb 6.931 metres quadrats d’espai verd, on “s’hi han plantat més de 3.000 flors i 70 nous arbres, tenint ara un total de més de 278 en tot el passeig”. També disposa de zones infantils, nou mobiliari urbà, amb 85 bancs i 30 cadires, nous fanals i tres fonts. “Té tots els elements per ser un espai públic amb un ús social molt alt”.

L’actuació, finançada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat a través d’una subvenció extraordinària, per la Diputació de Barcelona, i per l’Ajuntament de Martorell, ha permès incrementar l’espai de passeig i estada dels vianants, i actualitzar les xarxes de serveis seguint criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica, amb nou enllumenat LED i adequació de la xarxa de sanejament i d’aigües pluvials.

Obres passeig de Catalunya (Martorell)

A més, s’ha creat una nova plaça anivellada de 42 x 22 metres a l’extrem est del passeig, a l’alçada de Rosa dels Vents, “on hi haurà jocs infantils i espai per a les terrasses dels dos bars que hi ha”. “La unió entre els dos barris encara la fem més franca del que era ara fa 30 anys”, ha incidit el batlle.

Properament, s’actuarà a l’avinguda Sant Antoni Maria Claret en el tram comprès entre l’avinguda de Germans Martí i la plaça de la Rosa dels Vents. Es doblarà l’amplada d’una de les dues voreres, s’afegiran arbres a aquest tram on no n’hi havia, mantenint els dos carrils d’aparcament en cordó i el carril central.

Obres passeig de Catalunya (Martorell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.