2.8.19 – BARCELONA • Barcelonès

L’ACM, el Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit presenten la campanya de conscienciació en seguretat viària

0
94

L’entitat col·laborarà en la distribució entre els municipis associats del material divulgatiu de la nova acció comunicativa ‘… seràs tu el següent?’


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
El president de l’ACM, David Saldoni, participa a la presentació de l’acord per al desenvolupament d’una campanya de conscienciació en matèria de seguretat viària, encapçalada pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Esparreguera, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Rogeli Salvador, Amb el títol ‘…seràs tu el següent?’, pretén divulgar als ajuntaments i ens locals una campanya que alerta sobre les conseqüències penals i personals derivades de les imprudències en la conducció. Els municipis rebran els cartells de la campanya perquè siguin exposats en espais públics per sensibilitzar i coresponsabilitzar la ciutadania en la prevenció d’accidents de trànsit.
El president de l’ACM, David Saldoni, ha destacat la importància de difondre aquest tipus de campanyes de conscienciació: “Qualsevol persona amb una distracció o excés de velocitat, podem ser candidats a matar a altres persones o a morir” i ha afegit que “aquesta sensació que jo controlo, que a mi no em passarà, o que si he begut una mica després de sopar no passa res perquè me’n vaig a casa…. l’hem de combatre i hem de ser conscients que una petita distracció pot produir enormes desgràcies personals i familiars”.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que cal molta precaució i consciència a l’hora d’agafar el volant. “Molta precaució i consciència perquè l’excés de velocitat, l’alcohol i les distraccions al volant  es paguen amb vides i també amb presó”, ha dit i ha advertit de les conseqüències penals de la conducció negligent. 467 persones compleixen condemna a Catalunya per delictes vinculats a la seguretat viària.
La campanya, endegada pel Servei Català de Trànsit i el cos de Mossos d’Esquadra, consisteix  en uns cartells que mostren casos hipotètics de persones figurants que haurien comès delictes contra la seguretat viària i que han estat condemnades a penes de presó i d’altres per a les quals les imprudències al volant han tingut un cost personal molt elevat, com no poder tornar a caminar o perdre la feina. Les conductes imprudents que s’hi apunten, onze en total, estan sobretot relacionades amb factors principals de sinistralitat viària com són l’excés de velocitat, les distraccions associades a l’ús mòbil o el consum d’alcohol/drogues.
La campanya arriba a l’estiu, quan és una època d’intensa mobilitat  a la xarxa viària i major risc de sinistralitat. I, sobretot, en aquest mes de juliol quan s’han registrat 18 víctimes mortals.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.