Vilafranca del Penedès • Alt Penedès

L’ACM participa en el Consell d’alcaldies de l’Alt Penedès per escoltar el territori

0
41

Segueix la ronda de contactes i de territori de l’ACM. La presidenta Meritxell Budó s’ha reunit aquest dijous 23 de maig amb els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès. De fet, ha participat en la reunió del Consell d’alcaldies que es feia amb la voluntat d’oferir els suport de l’entitat municipalista i, sobretot, escoltar les preocupacions dels màxims representants dels municipis de la comarca.

A la trobada hi han participat quasi la totalitat dels 27 alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès. El Consell d’alcaldies està presidit per Jordi Bosch, alcalde de Santa Fe del Penedès. També hi ha participat el president del Consell comarcal Xavier Lluch.

En un primer terme, la presidenta de l’ACM Meritxell Budó ha intervingut per fer un petit resum i exposar els serveis que l’entitat municipalista té a disposició dels ens locals. Va recordar que tenen a la seva disposició el servei d’assessorament i consultes jurídiques, que molts d’ells ja han fet servir en els darrers anys. I que l’ACM constantment organitza i posa en marxa accions formatives adreçades tant als electes locals com als treballadors de les entitats locals per millorar la seva preparació. Així, va destacar que més de 434 electes i tècnics dels ens locals de la comarca han participat en quasi un centenar d’accions formatives diferents en el darrer any.

També ha exposat el valor afegit que suposa tenir a la seva disposició un total de 21 productes i serveis de compra agregada a través de la Central de Compres del món local. De fet, la totalitat de municipis de l’Alt Penedès en són usuaris i els serveis més utilitzats són el subministrament elèctric, les assegurances, els subministrament de desfibril·ladors, la instal·lació i manteniment d’aparells d’enllumenat públic LED ii el subministrament de paper d’oficina.

La trobada ha servit també per compartir inquietuds i conèixer de primera mà quines preocupacions tenen els responsables municipalistes en aquest mandat, on des de l’ACM s’ha apostat per potenciar molt més el municipalisme català i reivindicar millores no afrontades com un millor finançament o una nova Llei de Governs Locals.

A la tarda ha aprofitat la visita a l’Alt Penedès per conèixer i visitar la masia Giró del Gorner, viticultors i elaboradors de vins i caves, al municipi de Puigdàlber.

Font: ACM

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.