ALCANAR • Montsià

L’Ajuntament d’Alcanar congela els impostos per al 2023

0
328

Alcanar congelarà els impostos, les taxes i els preus públics municipals. D’aquesta forma, es vol donar suport a les famílies i al teixit econòmic local davant de la difícil situació econòmica actual. Jordi Monfort, regidor d’economia, explica que “aquestes festes nadalenques l’equip de govern ha treballat intensament per tal d’articular els pressupostos 2023. Preveiem la seua aprovació dintre del mes de gener. Ha estat complicat equilibrar els pressupostos per les pujades del cost del subministrament elèctric i el combustible, a més dels costos d’amortització i interessos dels crèdits bancaris derivats del cas Turov i les despeses dels aiguats 2021. No obstant això, l’objectiu principal de l’equip de govern és que aquesta tensió pressupostària no es trasllade a les famílies, comerços i empreses del municipi”.

Per això les ordenances fiscals d’Alcanar, que regulen el pagament d’impostos, taxes i preus públics municipals, es mantindran tal com fins ara i no s’apujaran l’any 2023.

“De fet, el govern ha mantingut els impostos congelats durant tot el mandat, tot i les despeses sobrevingudes. A més, s’ha continuat invertint en infraestructures i equipaments que milloren el dia a dia del municipi. Això ha estat possible gràcies a una gestió responsable dels recursos municipals i és una evidència més que al capdavant de les regidories ha d’haver-hi persones preparades per a assumir la gestió dels recursos de tothom, sobretot en períodes de màxima complexitat”, afegeix Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

La congelació de la pressió fiscal que aplicarà l’Ajuntament d’Alcanar és una bona notícia per a les famílies, comerços i empreses de la ciutat, que en l’actual context d’inflació elevada i d’encariment dels preus de la factura elèctrica i els combustibles es troben en una situació complexa.

Amb tot, els impostos municipals es mantindran en els mateixos nivells que l’any anterior-incloent-hi l’Impost de Béns Immobles (IBI), un dels principals impostos del sistema tributari local-, igual com les taxes i els preus públics. Així mateix, l’Ajuntament mantindrà l’any 2023 totes les bonificacions fiscals existents fins ara.

Font: Ajuntament Alcanar

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.