06.09.13 – MANRESA • Bages

L’Ajuntament de Manresa organitza un nou acte per donar més relleu a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

0
73

Es farà el dia 10 de setembre, al vespre al saló de sessions, i s’afegeix al tradicional acte institucional de la plaça Onze de Setembre, que enguany també incorpora novetats significatives per adaptar-lo al fet que Manresa forma part de l’Associació de Municipis per la Independència.

L’Ajuntament de Manresa organitzarà per primera vegada un nou acte commemoratiu per donar més relleu a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya que tindrà lloc al saló de sessions del consistori, el dia 10 de setembre al vespre, i que s’afegeix al tradicional acte institucional que es fa el dia 11 al matí, a la la plaça Onze de Setembre, que aquest any també experimentarà canvis significatius en relació a anteriors edicions. 
El nou acte consistirà en una sessió de commemoració de l’11 de Setembre i es farà el dimarts, 10 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre al saló de sessions de l’Ajuntament. Estan convidats a participar tots els grups municipals, que tindran una petita intervenció, i una personalitat convidada glossarà la significació de la Diada Nacional. En aquesta primera ocasió, serà el periodista i membre del Consell de Ciutat Gonçal Mazcuñán. Al final s’interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors. 
 
Pel que fa a l’acte institucional per a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Manresa que tindrà lloc el dimecres dia 11 de setembre, a la plaça del mateix nom, a dos quarts d’onze del matí, seguirà l’acord del Ple de la Corporació, aprovat el passat dia 18 de juliol, per adaptar-lo al fet que Manresa forma part de l’Associació de Municipis per la Independència. 
 
La simbologia estarà presidida per la bandera estelada i l’obertura de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Seguirà amb el parlament d’una personalitat convidada a glosar la diada com a data que ha de mobilitzar els ciutadans de cara al futur. En aquesta ocasió serà el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Enric Martí. 
 
Posteriorment, el coordinador de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Josep Heras, llegirà el manifest que impulsa l’ANC de suport a la Declaració de sobirania del Parlament de Catalunya. A continuació, hi haurà la tradicional ofrena floral de l’Ajuntament i l’acte es tancarà amb el cant de l’Himne Nacional de Catalunya. A més a més, les entitats de la ciutat que vulguin es podran adherir al manifest que s’haurà llegit durant l’acte. 
 
L’alcalde de Manresa ja ha fet arribar a totes les entitats i associacions de la ciutat una carta en la qual les convida a continuar participant activament en l’acte i en l’ofrena floral en homenatge als defensors de les llibertats nacionals de Catalunya.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.