MONTBLANC • Conca de Barberà

L’Ajuntament de Montblanc sol·licita ajuts econòmics per impulsar la neteja de l’entorn de la Vall i la seva protecció contra incendis

0
2046

Els projectes impulsats des de l’Ajuntament formen part de les mesures per a millorar l’entorn natural de la Vall

L’Ajuntament de Montblanc ha sol·licitat davant el departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya diverses subvencions que han de permetre la neteja de l’entorn de la Vall i també la seva protecció contra incendis. Es tracta d’uns ajuts que recolzaran econòmicament intervencions de millora a la Vall de l’Obaga, el Mas d’en Magí, la bassa de la Pena, així com també la bassa de les Garrigues.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc s’impulsen aquestes accions amb l’objectiu de garantir “la protecció de l’entorn natural de la Vall i fer front a l’elevat risc d’incendis que tenim, sobretot si pensem en com ens està afectant el canvi climàtic” explicava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Els projectes impulsats des de l’Ajuntament formen part de les mesures per a millorar l’entorn natural de la Vall, que durant els darrers mesos s’ha anat comprant per d’una banda garantir els aqüífers naturals de Montblanc i de l’altra preservar l’autèntic pulmó verd de la capital de la Conca de Barberà.

El conjunt de La Vall adquirit per l’Ajuntament de Montblanc és també la porta d’entrada al futur parc natural de les Muntanyes de Prades des de Vila Ducal. L’espai és també un conjunt natural d’una gran bellesa i, a la vegada, és també una joia de la biodiversitat que envolta la trama urbana de Montblanc, amb fauna i flora única: amb exemplars com l’àliga de cuabarrada, falcons, cabirols, entre d’altres. L’espai, a més, també té una gran riquesa vegetal amb castanyers centenaris, rebolls, oms, pollancres, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.