10.05.11 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

L’alcaldessa de Sant Cugat és partidària que tots els municipis s’uneixin per reclamar el fons de competitivitat

0
98

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i candidata de CiU a la reelecció, Mercè Conesa, creu que tots els alcaldes catalans haurien de reclamar conjuntament a l’Estat que pagui el fons de competitivitat -valorat, segons la Generalitat en 1.450 milions d’euros- "amb independència del color polític". Conesa "lamenta profundament" que, aquest dimarts, els diputats socialistes al Congrés votin negativament a la moció presentada per CiU, fet que demostra que el PSC s’alinea "amb el PSOE per perjudicar Catalunya". Segons l’alcaldessa de Sant Cugat, la posició de força dels alcaldes s’hauria de vehicular a través de la Federació de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis.

Alguns alcaldes socialistes, com el de Barcelona, Jordi Hereu, ja s’han posicionat públicament a favor que l’Estat compleixi amb els compromisos adquirits a través del fons de competitivitat. Posicions com les d’Hereu fan pensar a l’alcaldessa santcugatenca en "començar a treballar aquest front", per defensar els interessos dels ciutadans. Segons Conesa, la negativa de l’Estat a pagar el fons de competitivitat a Catalunya "acabarà afectant els ciutadans", ja que la Generalitat no podrà executar "una sèrie de serveis, equipaments, instal·lacions o infraestructures que la ciutadania necessita". L’alcaldessa de Sant Cugat opina que és "l’obligació" dels representants municipals, "reclamar" que l’Estat pagui el fons de competitivitat.

Campanya electoral a Sant Cugat

Convergència i Unió ha centrat aquest dimarts la campanya electoral a Sant Cugat en la defensa de la identitat nacional catalana. Amb el català per bandera, el secretari general del partit, Jordi Puigneró, ha assegurat que CiU "no farà cap pas enrere" en la utilització del català "com a llengua preferent a l’Ajuntament". A més, proposa l’impuls als cursos gratuïts de català per a nouvinguts, i l’intercanvi d’aprenentatge del català per a persones estrangeres, i d’altres idiomes per a catalans, a través de parelles lingüístiques. "Crearem una infraestructura perquè tothom qui vulgui aprendre un idioma pugui posar-se en contacte amb d’altres persones que ja el parlin", ha explicat.

La coalició nacionalista també s’ha compromés a donar suport a totes les propostes que s’aprovin al Parlament de Catalunya al voltant de la "construcció nacional", segons ha explicat Raül Grangé, número 13 de la llista de CiU a Sant Cugat. Grangé ha explicat que un futur govern de CiU a la ciutat recolzaria el moviment decidim.cat, en el qual alcaldes i regidors catalans manifesten el seu suport al dret a decidir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.