Barcelona • Barcelonès

Laura Vilagrà: “Alcaldes i alcaldesses hauríem de dir-nos més sovint com de bé fem les coses”

0
1959

Acabant la legislatura, alcaldes.eu agraeix la feina dels protagonistes del món municipal

Barcelona, 8 de maig

Aquest migdia s’ha celebrat la tradicional Trobada-Dinar d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya, que la plataforma transmèdia alcaldes.eu organitza des de 2011, coincidint amb el final de les legislatures municipals, amb l’objectiu d’agrair i reconèixer la tasca realitzada pels batlles catalans.

El Born, Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, ha acollit un acte en què han participat un centenar de persones, comptant-hi alcaldes, alcaldesses, representants de la societat civil, empresaris i mitjans de comunicació, i en què també hi ha la Consellera de Presidència, Laura Vilagrà, els presidents de l’ACM (Lluís Soler) i de la FMC (Olga Arnau), el regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí i d’altres personalitats, com ara el Delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs o el Secretari de Governs Locals i relacions amb l’Aran, David Rodríguez.

La jornada ha servit per agrair la feina d’alcaldes i alcaldesses en una legislatura “molt complexa” i presidida per la “irrupció per sorpresa de la COVID, el març de 2020; un esdeveniment sense precedents”. Precisament, la capacitat d’adaptació dels alcaldes i les alcaldesses ha estat destacada per Jordi Martí, que ha dit que “els ajuntaments vam donar la talla”. Martí ha explicat, també, que “els municipis hem d’exigir més, perquè el país serà gran si el municipalisme creix”.

També qui fou alcalde de Sant Cugat del Vallès, i conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha agraït la feina dels electes municipals de manera sincera: “només ells i les seves famílies saben el que significa aquesta feina. L’objectiu de la trobada d’avui és agrair-los la feina”. Recoder ha parlat en nom del Consell Assessor d’alcaldes.eu.

Les paraules de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, han anat en el mateix sentit: “en el marc d’unes setmanes frenètiques”, ha dit, “els alcaldes i les alcaldesses hauríem de ser més gremials per dir-nos més sovint com de bé fem les coses”. La consellera també ha detallat polítiques i iniciatives del Govern de la Generalitat que el converteixen en “profundament municipalista”.

En el darrer moment de l’acte, han rebut reconeixement set alcaldes i alcaldesses que han decidit no presentar-se a la reelecció, després de diversos mandats. Ho han fet en nom de tots els que han pres la mateixa decisió al país. Concretament: Rafel Panadés (El Poal), Montserrat Barniol (Alpens), Joan Carles Rodríguez (Sant Julià de Vilatorta), David Mascort (Vilablareix), Albert Piñeira (Puigcerdà), Valentí Junyent (Manresa) i Joan Borràs (El Papiol) han rebut el diploma d’alcaldes.eu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.