L’Hospitalet de Llobregat

0
140

L’Hospitalet de Llobregat és un municipi de la comarca del Barcelonès, província de Barcelona. Està situat entre els municipis de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i El Prat de Llobregat. Amb una població de 264.404 habitants, és el segon municipi de Catalunya. A més, és, amb 21.174 habitants per kilòmetre quadrat, una de les ciutats amb major densitat demogràfica d’Espanya y d’Europa.

En els anys 60 i 70, L’Hospitalet incrementa en gran quantitat la seva població a causa de la immigració des d’altres regions d’Espanya, però aquest creixement no va ser acompanyat de l’acondicionament necessari, fet que va provocar la mobilització dels ciutadans. No va ser fins als anys 80 quan la ciutat va començar a canviar, i dotada d’escoles, poliesportius, mercats, centres culturals i parcs. Complerts aquests objectius, a finals dels anys 90 L’Hospitalet inicia una segona transformació, una modernització per ser un municipi de pes dins de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’Hospitalet és la ciutat de personatges rellevants com Celestino Corbacho, ministre de Treball i Immigració i exalcalde de L’Hospitalet de Llobregat, José Corbacho, actor i director de cinema; Antonio Orozco, cantant; Ferran Adrià, millor cuiner del món; Núria Espert, actriu; Víctor Valdés, futbolista.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.