29.10.13 – BARCELONA • Barcelonès

Maite Fandos: “Apostem pels Jocs Olímpics”

0
60

  • Millorar el nivell dels esportistes

  • Connectivitat entre Barcelona-Pirineu

  • Potenciar la marca de Barcelona i la del Pirineu

“Presentar la candidatura al 2026 és una oportunitat important per la ciutat i pel Pirineu, per crear riquesa i desenvolupar llocs de treball, aposta per fer un projecte comú, compacte, realista i oportú”
Maite Fandos

“Al 2026 tindrem més temps per desenvolupar el pacte global pel Pirineu, permetrà reforçar lligams amb les federacions internacionals, amb tota aquella gent que ens haurà de votar, permetrà  fer pedagogia per l’èxit d’aquesta candidatura”
Maite Fandos

“El país necessita tenir il·lusió, d’aquí al 2026 farem coses pel Pirineu però no només d’esquí, sinó també per unir les dues marques: Barcelona-Pirineu, hem d’anar tots a una"
Maite Fandos

“Aquest país necessita projectes, és un projecte de país. Un país que necesita equilibri, un país que té turisme, i apostar pels jocs és dir que aquest país té un potencial amb turisme de muntanya, hem de reflexionar com fer que aquest tipus de turisme arribi a la seva excel·lència, i aquesta, és la connectivitat”
Josep Mayoral

“Ens ho vam prendre com l’oportunitat somiada, tot i que convocar una consulta és acabar bloquejant el projecte”

"S’ha d’establir els ponts que calgui entre Barcelona, turisme, i marca Pirineu. Ajudarem a aprofitar aquesta empenta que heu aconseguit en aquest temps”
Ramon Moliner

“Creiem que el 2022 era una bona data i el Pirineu ho veia com una bona oportunitat. Desperta un total consens i ho plantegem de manera seriosa. Ara tenim data i objectiu”
Albert Piñeira


“L’únic objectiu a l’hora de fer una inversió és la rendibilitat econòmica, i aquest és precisament el risc”
Eudald Casadesús

“La font de riquesa per la comarca és fixar la població, hem d’aconseguir que la gent vagi a esquiar”
Aureli Bisbe

“Qui crea riquesa és l’emprenedor, l’empresari i la societat civil”
Xavier Nolla

“Apostem pels Jocs Olímpics”, així ha donat Maite Fandos, la tinenta d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, el tret de sortida de l’esmorzar col·loqui organitzat per Alcaldes.eu i El Punt Avui avui dimarts a Barcelona. Creu que “presentar la candidatura al 2026 és una oportunitat important per la ciutat i pel Pirineu, per crear riquesa i desenvolupar llocs de treball, aposta per fer un projecte comú, compacte, realista i oportú”.  
La tinenta també ha destacat els principals punts pels quals el 2022 era massa precipitat per presentar el projecte. “Al 2026 tindrem més temps per desenvolupar el pacte global pel Pirineu, permetrà reforçar lligams amb les federacions internacionals, amb tota aquella gent que ens haurà de votar, permetrà fer pedagogia per l’èxit d’aquesta candidatura”. 
Destaca que “el país necessita tenir il·lusió, d’aquí al 2026 farem coses pel Pirineu però no només d’esquí, sinó també per unir les dues marques: Barcelona-Pirineu, hem d’anar tots a una", diu. “Volem que quan arribem a presentar el projecte la gent el conegui perfectament, i apostar per infraestructures a Barcelona, que per exemple no tenim centre municipal d’esports de gel, i és el que volem potenciar, els esports de gel i de neu”.  Conclou amb que confiem amb ells, “volem que aquest somni es faci realitat”. 
L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, enfatitza  amb la necessitat d’un país per tenir objectius, oportunitats, i tal i com la tinenta d’alcalde aposta, il·lusions, “això és el que cal per mobilitzar el país”. La primera qüestió que tracta és que “aquest país necessita projectes, és un projecte de país. Un país que necesita equilibri, un país que té turisme, i apostar pels jocs és dir que aquest país té un potencial amb turisme de muntanya, hem de reflexionar com fer que aquest tipus de turisme arribi a la seva excel·lència, i aquesta, és la connectivitat”. Reivindica que “cal desdoblar la línea de tren per la connectivitat entre Barcelona i els destins de muntanya”.   
Parlant d’il·lusions, l’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, mostra les seves dient que “el nostre territori havia somiat amb aquest projecte, tenim entorn, llocs, pistes”. Però també parla de la necessitat de l’altre pota,  que és Barcelona. “Ens ho vam prendre com l’oportunitat somiada, tot i que convocar una consulta és acabar bloquejant el projecte”. Recalca “fer accions de muntanya per l’equilibri territorial. No fa falta jocs per fer inversions, però el que té de bo és que es comprimeix el calendari, s’aprofita la il¨lusió que s’ha creat”. El gran repte és el pla global del Pirineu, que “pretèn ser una sacsejada del territori, que tothom amb motiu d’aquest esdeveniment vegi que cal entre d’altres no perdre els nostres joves, matèria gris que no toca”.  
Com l’alcalde de Granollers, parla de projecte de país, s’ha “d’establir els ponts que calgui entre Barcelona, turisme, i marca Pirineu. Ajudarem a aprofitar aquesta empenta que heu aconseguit en aquest temps”. 
Per altre costat, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, mostra una certa desil·lusió perquè no ha estat possible treure endavant el projecte el 2022. “Creiem que el 2022 era una bona data i el Pirineu ho veia com una bona oportunitat. Desperta un total consens i ho plantegem de manera seriosa. Ara tenim data i objectiu”. Considera que hi han dos punts positius, el pacte global del Pirineu i el pla estratègic dels esports d’hivern, i proposa tres objectius fonamentals: millorar el nivell d’esports, traçar un calendari d’infraestructures assumibles, i continuar posicionant la marca Pirineu en el mapa. Remarca finalment l’idea “d’interioritzar que és possible, que ens ho hem de creure”. 
El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona i exalcalde de Ripoll, Eudald Casadesús, remarca el fet de “canviar el concepte d’estacions d’esquí per estacions de muntanya”. Afegeix que “l’únic objectiu a l’hora de fer una inversió és la rendibilitat econòmica, i aquest és precisament el risc”.  Apunta també que “un dels problemes històrics de les comarques de muntanya ha estat fixar la població al territori”. 
Referent el que ha dit l’Eudald Casadesús sobre la fixació del territori, Aureli Bisbe, Vicepresident i Director general de Baqueira Beret i president d’ATUDEM, insisteix amb que “la font de riquesa per la comarca és fixar la població, hem d’aconseguir que la gent vagi a esquiar”.  
D’altra banda, el President de l’ACEM, Xavier Nolla, demana “tenir més esportistes i crear més esquiadors de base, hem d’aconseguir doblar el nombre d’esquiadors” així com també parla de la necessitat d’un finançament pel pla estratègic. Altre objectiu és  él de donar empenta a l’iniciativa pública, però Nolla pensa que “qui crea riquesa és l’emprenedor, l’empresari i la societat civil”. 


La notícia als mitjans:

El Punt Avui

La Vanguardia

El Mundo Deportivo

El Confidencial

BTV

Regio 7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.