Manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2018

0
196

El nostre país commemora, cada 11 de setembre, la diada nacional de Catalunya recordant els fets ocorreguts fa més de 3 segles. Davant del setge incessant i cruent contra la ciutat de Barcelona, el poble català va demostrar la seva enorme resiliència, fortalesa, coratge i fermesa en defensa de la seva dignitat, de les seves institucions, del seu govern, de les seves llibertats i dels seus drets, lluitant fins el darrer moment i negant qualsevol espai per la rendició o capitulació. Aquell moment va marcar, inequívocament, el futur del poble de Catalunya, des de llavors i fins avui conjurat per seguir existint i reivindicant un territori, una cultura, una llengua, una història i un sentiment de pertinença, de comunitat i la ferma voluntat de construir un país junts.
 
Enguany els catalans i les catalanes seguim defensant aquells valors que considerem imprescindibles per a la nostra societat i que ens identifiquen com a poble: la pau, la llibertat, la convivència, el respecte democràtic i la llibertat d’expressió. Seguim reivindicant, graníticament, el respecte a la nostra dignitat, a les nostres institucions, a les nostres llibertats i als nostres drets. No hem abandonat, ni ho farem, el camí de la democràcia, el pacifisme i l’escrupolós respecte a la voluntat popular dels nostres conciutadans i conciutadanes.
 
Enguany ens trobem de nou, a les nostres viles i ciutats, per reivindicar que som gent de pau, que som gent desacomplexadament convençuda que el nostre país serà allò que vulgui ser, que el futur dels catalans i les catalanes només pertany a la ciutadania. Davant qualsevol embat que vulgui o pretengui negar aquest dret, legítim i democràtic, es trobarà amb un país ferm, coratjós i digne que, sempre pacíficament, defensarà els anhels populars. Els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores del món local seguirem, sempre, al costat dels ciutadans i amb el compromís inalterable de ser un dels garants en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania. El municipalisme català estarà al costat dels nostres veïns i veïnes de manera inqüestionable.
 
Malauradament, la situació política del nostre país és anòmala i veiem com l’estat espanyol segueix tenint presos i exiliats a molts dels nostres legítims representants públics i líders d’entitats socials. Davant d’aquest intent per silenciar les veus pacífiques i democràtiques que sempre han actuat d’acord amb la voluntat popular i el més estricte respecte al mandat de la ciutadania, exigim de nou l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi definitiva a la persecució ideològica contra aquells qui defensen pacíficament els seus postulats polítics. Només així, des del respecte, la convivència i la fraternitat, podrem construir societats democràticament més avançades i modernes. Volem que tothom, sense excepció, pugui exercir el seu dret de llibertat d’expressió, de pensament i que cap ciutadà, absolutament cap, sigui discriminat, perseguit,
agredit o reprimit per la seva ideologia política. Perquè els ciutadans i ciutadanes  tenen el dret i la capacitat d’expressar el seu anhel d’alliberament i justícia de la manera que considerin oportuna, sempre de manera pacífica i respectuosa.
 
Som el baluard per garantir la dignitat i la llibertat de tots i cadascun dels nostres conciutadans i conciutadanes. Nosaltres, el món local, ens conjurem per seguir estant sempre al costat de les institucions d’aquest país, dels legítims representants públics i del poble de Catalunya.
Visca la llibertat!
Visca Catalunya!
 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.