Manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2019

0
377

Aquest 2019 celebrem els quaranta anys de la restitució dels Ajuntaments democràtics. En aquesta data especial, volem reivindicar que el món local és més necessari que mai per continuar treballant per la prosperitat dels pobles i ciutats del país, així com per la igualtat d’oportunitats i la vida digna dels nostres veïns i veïnes. Prosperitat, igualtat d’oportunitats, vida digna són objectius vigents a Catalunya, però també reptes globals que han de contribuir a un món més sostenible i més just.

I amb mirada global, constatem que la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany es produeix enmig d’un context internacional de pugna social i institucional entre els que volen assolir més democràcia, justícia i llibertat i aquells que volen evitar-ho.

El procés social, polític i institucional que viu el nostre país queda plenament incardinat dins d’aquest moviment global i hi participa amb un projecte constructiu i uns valors que ens defineixen que són clarament positius: la no- violència, la justícia, la democràcia, la llibertat.

La commemoració de l’onze de setembre és en memòria d’aquells que fa tres segles ho van donar tot en la defensa del nostre país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent. I també per subratllar la voluntat de ser del nostre poble que, 300 anys després, defensa les seves institucions i els drets i llibertats de la seva gent.

Els temps moderns ens han portat setges moderns. L’Estat espanyol viu un procés d’involució democràtica que posa en risc determinades garanties civils per als que hi vivim. Catalunya, a més de l’ofec econòmic, que ja ha esdevingut històric, pateix una onada de menyspreu i repressió per part de l’estat que fa que tinguem presos polítics, exiliats i represaliats. Representants legítims escollits pel poble de Catalunya pels qui demanem, una vegada més, l’absolució.

El món local no s’escapa d’aquest setge modern, en forma d’infrafinançament i d’imposició de lleis injustes, ni de la repressió, molts dels represaliats per la consulta del primer d’octubre són alcaldes i regidors. Per aquest motiu, des del municipalisme manifestem que hi som i que hi serem. Al costat dels nostres veïns i veïnes. Defensant els seus drets. Defensant les nostres institucions. Defensant la democràcia, la justícia i la llibertat.

Visca Catalunya!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.